Džanan Musa (Screenshot - Youtube.com)
Džanan Musa (Screenshot - Youtube.com)

MVP ACB lige Džanan Musa najbolji u šestom kolu Evrolige, centri večitih među pet najboljih

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 13:47

Rekordna partija u elitnom takmičenju donela košarkašu iz Bosne i Hercegovine laskavo priznanje, u vrhu Matijas Lesor i Filip Petrušev

Da je nekada najbolje napraviti korak unazad jasno se pokazuje na primeru Džanana Muse. Otišao je veoma mlad u NBA, nije uspeo da se izbori za mesto pod suncem, pa je odmah pojačao jednog od glavnih favorita za evropski tron - Anadolu Efes. Ipak, period u Istanbulu bio je za zaborav, a mnogi su ostali zatečeni kada je posle epizode u Turskoj odlučio da potpiše za povratnika u špansku ACB ligu Breogan. Bio je to genijalan potez. Dobio je potpunu slobodnu da pokaže raskošan talenat i pokorio najkvalitetniju nacionalnu ligu Starog kontinenta. Vratio se na pravi put i kao MVP Endese potpisao za madridski Real minulog leta.

Posle vrsnih izdanja na Evrobasketu, nastavio je da briljira i u dresu Kraljevskog kluba, a već u šestom kolu postavio je rekord karijere Evrolige i sa indeksom 31 pokupio prvu MVP nagradu.

Izabrane vesti

Ubacio je u Mediolanum forumu 25 poena, uz po pet skokova i asistencija poneo najveće zasluge za trijumf Madriđana protiv Olimpije Milano. Fantastično je šutirao sa distance (5/8), pogodio sve šuteve za dva koje je uzeo i promašio jedno od tri izvedena slobodna bacanja. Više nego dovoljno da zaseni konkurenciju.

Najbliži su mu bili centar Partizan Mozzart Beta Matijas Lesor i bek Barselone Nikolas Laprovitola. Košarkaš crno-belih je upisao 28 indeksnih poena u trijumfu nad Panatinaikosom. Susret u OAKA Areni okončao sa dab-dabl od 15 poena i 11 skokova, a zabeležio je i po dve asistencije, blokade i ukradene lopte. Isti indeks korisnosti je protiv Fenerbahčea ubeležio sjajni Argentinac. Sa 26 poena, sedam asistencija i dve krađe prekinuo je trijumfalni niz Fenerbahčea u elitnom takmičenju.

Među pet najboljih u šestoj rundi su i Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, kao i centar Crvene zvezde Filip Petrušev. Bugarski reprezentativac je nastavio da briljira, ali njegovih 20 poena, sedam asistencija i tri skoka (indeks 27) nisu bili dovoljni da se dobije Valensija. Jednako koristan u porazu srpskog šampiona od Monaka bio je Petrušev koji je borbu sa Dontom Holom i Donatasom Motiejunasom pod obručima okončao sa dabl-dabl učinkom - 16 poena i 12 skokova.



tagovi

Džanan MusaKK Real MadridMatijas LesorPartizan Mozzart BetNikolas LaprovitolaKK BarselonaSaša VezenkovKK OlimpijakosFilip PetruševKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara