Slavlje košarkaša Tenerifa (©FIBA Intercontinental Cup)
Slavlje košarkaša Tenerifa (©FIBA Intercontinental Cup)

MVP izdanje Fitipalda za treći Interkontinentalni kup Tenerifa

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.02.23. | 23:47

Klub sa Kanarskih ostrva savladao Sao Paulo u finalu

Tenerife slave treći pehar namenjen osvajaču Interkontinentalnog kupa. Klub sa Kanarskih ostrva je posle 2017. i 2020. zabeležio het-trik na turniru koji spaja osvajače FIBA takmičenja sa svih krajeva planete, a večeras je na svom parketu dobio Sao Paulo sa ubedljivih 89:68 (25:19, 18:16, 22:18, 24:15).

Bruno Fitipaldo odigrao je partiju koja mu je na kraju donela zvanje MVP sa 15 poena i 6/9 iz igre, odnosno tri trojke. Individualno priznanje dobio je iz ruku nekadašnjeg NBA šampiona Malika Rouza.

Izabrane vesti

Pored Fitipalda 15 poena imao je još Sasu Salin, dok je Aron Dornekamp ubacio 13 poena. Domaćin je rutinski krstario ka pobedi i nijednog trenutka nije dozvolio brazilskom sastavu, inače osvajaču američke verzije FIBA Lige šampiona da se ozbiljnije uključi u trku za trijumf. Gosti iz Brazila uglavnom su se oslanjali na rotaciju sa osam igrača, što je bilo dovoljno da budu konkurentni do poluvremena. Kasnije se susret pretvorio u dominaciju španskog sastava.

Kod Sao Paula Tulio da Silva turnir je završio sa još jednim dabl-dablom od 13 poena i 12 skokva, dok je Enrike Koeljo bio najefikasniji igrač susreta sa 18 poena.


tagovi

KK TenerifeBruno Fitipaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara