Foto: FIBA
Foto: FIBA

NBA igrači vodili BiH i Hrvatsku do finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 22:33

Bitne pobede u borbi za plasman na Olimpijske igre

Dok većina košarkaških ljubitelja čeka početak Mundobasketa, trenutno se igra vrlo zanimljiv turnir sa pregršt sjajnih igrača. U pitanju su pretkvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Parizu naredne godine, a na tim utakmicama smo mogli da vidimo i NBA igrače, evroligaše... svi oni bore se za svoje državne timove u nastojanju da dođu do prilike da se kvalifikuju za Olimpijske igre.

Reprezentacija Hrvatske je došla na ovaj turnir u sjajnom sastavu pa i ne treba da čudi što su ubedljivo savladali Ukrajinu 85:70 i tako se plasirali u finale.

Izabrane vesti

Kod pobedničke ekipe najbolji je bio Mario Hezonja sa 22 poena, Ivica Zubac je dodao 20 poena, dok je Dario Šarić upisao 18 poena. Ukrajinu je predvodio Oleksandr Kovilar sa 20 ponea, dok je Vjačeslav Kravcov ubacio dva poena manje.

Hrvati će igrat protiv Turske koja je nadigrala Švedsku 105:84. Furkan Korkmaz je prednjačio sa 18 poena, a pratio ga je NBA centar Šengun sa 16 poena i pet skokova.

Ranije danas Poljska je bila bolja od Estonije 93:83. Ovaj meč je posebno zanimljiv navijačima Partizana koji sa velikom pažnjom prate Mateuša Ponitku koji je već godinama lider ove ekipe pa je tako bilo i na ovom turniru s obzirom da je na svakom meču bio univerzalac koji je pomagao timu na više načina. Ipak, protiv Estonije se istakao Sokolovski sa 19 i Balcerovski sa 18 poena.

Poljaci će u finalu igrati protiv Bosne i Hercegovine koja je u velikom derbiju bila bolja od Izraela 86:77. BiH isključivo igra na pogon tri igrača. Ovoga puta prednjačio je Luka Graza sa 24 poena i 11 skokova. Pratio ga je Jusuf Nurkić sa 20 poena i 14 skokova, dok je Džanan Musa imao 20 poena i pet asistencija.

Na drugoj strani odličan je bio doskorašnji igrač Partizana Jam Madar sa 24 poena.

Finala se igraju u nedelju.




tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara