Divac i Drobnjak, MN Press
Divac i Drobnjak, MN Press

Nekad lopta, danas poljoprivreda: Drobnjak pravi rakiju kruškovaču

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.08.20. | 17:51

Ide putem kojim se sve više bivših sportista upućuje

Osvajač tri zlatne medalje sa reprezentacijom Predrag Drobnjak opredelio se za uzgoj krušaka i proizvodnju rakije, piše portal “Plodna zemlja“.

Drobnjak je dao intervju za pomenuti sajt i pričao o tome kako se našao u poljoprivredi, te kako mu teče cela priča sa proizvodnjom kruškovače.

Izabrane vesti

U šumadijskom selu Natalinci nadomak Topole proizvodi rakiju “Pirum”. Opisao je bivši košarkaš Partizana i reprezentacije kako je došlo do ovog biznisa.

Poznanik koji je radio za firmu koja se bavila voćarstvom, odnosno uzgojem jabuka, povezao me je sa proizvođačima iz Bolzana na severu Italije, koji su najveći uzgajivači jabuka u Evropi, čak između 20 do 25 odsto evropskog tržišta pripada njima. Priča me je zaintrigirala i otišao sam u Italiju da posetim tu regiju. Bio sam impresioniran. Sve mi se dopalo, od pristupa, načina rada. Obilazeći jabučare, imao sam priliku da se upoznam i sa jednim proizvođačem kruške koji je uticao da se opredelim za to voće“, otkriva Drobnjak za portal “Plodna zemlja” kako je završio u voćarstvu.

Košarkom se bavio skoro 20 godina, od 1992. do 2011, karijeru je započeo u Partizanu i završio u Iraklisu, a četiri sezone proveo je u NBA. Igrao je za Sijetl, Kliperse i Atlantu u najjačoj ligi na svetu, dok je u Evropi branio boje Efesa (dva puta), Tau Keramike, Đirone, Bešiktaša i PAOK.

Krenuo je sada Drobnjak putem kojim se sve više bivših sportista upućuje. Znamo da Nenad Krstić proizvodi rakiju, kao i da se voćarstvom bave i Darko Miličić, Uroš Tripković

U prvih godinu-dve mnoge stvari sam pretplatio. Nažalost, većini je mentalni sklop takav da kad neko nov dođe u njihovu branšu, nemaju motiv da pomognu, već da na tuđem neznanju zarade. To mi se i desilo. Ali opet imao sam sreću da da sam našao odličnu zemlju u selu Natalinci na 163 metara nadmorske visine, kao i prave ljude koji i sada rade na mom poljoprivrednom gazdinstvu. Kada sam kupovao zemlju, bilo mi je važno da ima dovoljno u komadu i da je jedan vlasnik, kao i da je cena prihvatljiva. Ključni uslov je takođe bio ispunjen, a to je da je blizu mog mesta stanovanja. Od stana u Beogradu do zasada mi je potrebno sat i 15 minuta“, kaže Predrag.

Sada za sebe kaže da je slab trgovac, ali od određenih principa ne odstupa.

Zasad su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnja je limitirana. Ove godine od prošlogodišnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivitetu piću, koji mogu slobodno da kažem biće konjak od kruške“, rekao je Drobnjak za portal “Plodna zemlja“.

Ceo intervju pročitajte OVDE.


tagovi

Predrag Drobnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara