Niko kao Žalgiris!

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.02.18. | 18:42

Šesti trofej u Kupu od 2007. godine, otkako je takmičenje organizovan u ovom formatu, sedmi od osamostaljenja Litvanije

Trofej u Kupu Litvanije? Ime osvajača se gotovo uvek zna unapred. Baš kao i prošle godine, pehar ide u ruke košarkaša Žalgirisa!

Šampion Litvanije bio je bolji od najvećeg protivnika Lijetuvos Ritasa i to rezultatom 81:62 (20:19, 13:16, 27:18, 21:9), uz odlično izdanje Edgarasa Ulanovasa! Potencijalni reprezentativac Litvanije odigrao je jednu od najboljih partija ove sezone, a istu je završio sa 21 poenom (8/10 iz igre) i sedam uhvaćenih lopti.

Izabrane vesti

Lijetuvos Ritas uspeo je da pruži jak otpor samo tokom prvog poluvremena, tačnije najviše u drugom kvartalu kada je imao i maksimalnih šest poena viška. Sve se, ipak, okrenulo u nastavku utakmice, kada je Žalgiris potpuno slomio takmaca, uzeo dvocifrenu prednost koju je do kraja utakmice samo nadogradio u ubedljivu pobedu, uz strašno izdanje u poslednjoj četvrtini kada je Lijetuvos Ritas ubacio samo devet poena.

Pored Ulanovasa dvocifreni učinak kod Žalgirisa imali su Kevin Pangos sa 11, odnosno Aron Vajt sa 14 i Antanas Kavalijauskas sa 10 poena. Vasilije Micić je odigrao nešto više od 18 minuta i za to vreme skupio po tri poena, skoka i asistencije. Na drugoj strani Kristofer Kramer upisao je 16 poena. 

KUP LITVANIJE - FINALE

Žalgiris - Lijetuvos Ritas 
/Ulanovas 21 - Kramer 16/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Edgaras UlanovasEron VajtŽalgirisRitas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara