Džoš Nibo (©Starsport)
Džoš Nibo (©Starsport)

Ništa od Tobija? Slovenci zovu Džoša Niba u reprezentaciju

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 15:53

Centar Makabija bi mogao da dobije šansu da zaigra uz Luku Dončića

Entoni Rendolf im je pomogao da 2017. godine osvoje zlato u finalnom sudaru Evropskog prvenstva protiv Srbije. Majk Tobi ih je pogurao do polufinala Olimpijskih igara 2020. A pomoć za plasman na ovogodišnje Igre u Parizu Slovenci će potražiti u – Džošu Nibu.

Prema informacijama specijalizovanog portala BasketNews, Košarkaški savez Slovenije pokušava da pasošem zaintrigira centra Makabija iz Tel Aviva. Pasošem, ali i mogućnošću da zaigra sa asom Dalas Maveriksa Lukom Dončićem.

Izabrane vesti

Nibo je inače Amerikanac iz Hjustona, ali ima i pasoš Nigerije. Međutim, tamošnji savez grca u dugovima, pa nije mogao da igra ni u kvalifikacijama za Afrobasket 2025. godine. Pre toga nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetsko prvenstvo 2023.

Otud Nibo, mada su se Slovenci od 2020. uzdali u Majka Tobija. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. dres Zmajčeka nosio je i Džordan Morgan, sada igrač AEK-a. Tobi igra u Evroligi, ali je imao razočaravajuću sezonu u Crvenoj zvezdi: svega 3,7 poena po meču.

Nibo je pak za Makabi odigrao 33 utakmice, u proseku beležio 11,1 poen uz 7,3 skoka. Zvuči primamljivije svakako.

Slovenija će se za plasman na Olimpijske igre boriti na kvalifikacionom turniru u Grčkoj. Pored domaćina, rivali će joj od 2. do 7. jula biti i Dominikanska Republika, Hrvatska, Novi Zeland i Egipat.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeDžoš NiboPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara