Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Nova povreda Petruševa zabrinula Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 02:25

Centar grčkog tima u četvrtak će biti podvrgnut medicinskom testovima koji će otkriti težinu povrede

Taman što se oporavio i vratio na teren, Filip Petrušev će po svemu sudeći morati na novu pauzu. Centar Olimpijakosa povredio se u poslednjem minutu prve utakmice četvrtfinala Evrolige sa Barselonom, koju je njegov tim dobio u Blaugranu (77:75).

Zablistao je Petrušev u sredu u Kataloniji, za nešto više od 15 minuta na parketu upisao je 12 poena, pet skokova i jednu ukradenu loptu, odigravši tako važnu ulogu u trijumfu tima iz Pireja, ali je senku na partiju bacila povreda koju je doživeo u samoj završnici utakmice. Povreda koja je zabrinula sve u Olimpijakosu, ali i u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

Petrušev je na nešto više od pola minuta pre kraja utakmice krenuo na zakucavanje, ali se posle sendviča u kojem se našao između Aleksa Abrinesa i Vilija Ernangomesa nezgodno dočekao i uz bolnu grimasu na licu dočekao uhvatio za koleno. Koji minut kasnije je uz pomoć saigrača iz ekipe i srpske reprenzetacije Nikole Milutinova, hramljući, napustio parket.

"Postoji zabrinutost, ali trenutno ne možemo da kažemo ništa više. Moraće da odradi testove i vidi o kakvoj se povredi radi", izjavio je Jorgos Bozikas, jedan od članova Barcokasovog stručnog štaba.

Kako navodi grčki Sport24, Petrušev će medicinskim testovima biti podvrgnut u četvrta. Podsetimo, Petrušev je pre oko mesec dana takođe povredio koleno te je morao da propusti finiš ligaškog dela Evrolige kao i nekoliko mečeva domaćeg prvenstva.

Pre nedelju se vratio u pobedi nad Promiteasom u kojoj je na parketu proveo više od 20 minuta, protiv Barselone, pokazao da je ponovo uhvatio ritam i zato ostaje da se nadamo da nije reč o težoj povredi, te da će Petrušev moći da se stavi Barcokasu na raspolaganje u nastavku plej-ofa Evrolige, ali i selektoru Svetislavu Pešiću za predstojeće Olimpijske igre.



tagovi

Filip PetruševKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara