Luka Dončić sa loptom (© FIBA.com)
Luka Dončić sa loptom (© FIBA.com)

Novicki gledao Dončićev ples u Švedskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 19:02

Slovenija na krilima senzacionalnog Luke savladala Švedsku u dramatičnom finišu - 84:81

Nema dileme da je Luka Dončić najveća zvezda ovog FIBA kvalifikacionog prozora. Slovenija je imala obavezu da pobedi u Stokhlomu, a sa Lukom Dončićem u sastavu, očekivalo se da će se prošetati. Međutim bilo je daleko od toga. Morali su aktuelni šampioni Evrope da se pošteno pomuče i tek su na kraju slomili otpor domaćina poenima braće Dragić. Na kraju gosti su slavili 84:81.

Sve oči su bili uprte u Luku Dončića koji još jednom nije razočarao, a koliko iz Dalasa paze na najboljeg igrača dovoljno pokazuje prisustvo ni manje ni više nego Dirka Novickog koji je došao u Švedsku da iz prvog reda proprati meč. Komično je bilo kada je slavni Nemac pridružio skandiranju upereno protiv Slovenca.

Izabrane vesti

Međutim, ništa nije moglo da zaustavi jednog od najboljih košarkaša današnjice. Ponovo je blistao na parketu. Isporučio je 31 poen (6/10 za dva, 4/11 za tri) uz 10 skokova i šest asistencija za 36 minuta na parketu.

Nosio je Dončić Slovence više od 35 minuta protiv žilavih Šveđana koji su imali dobre rezultate tokom ovih kvalifikacija, a zanimljivo da u grupi C pre ovog meča, Finsa je držala prvo mesto. Na kraju su pošteno strepeli pošto su u poslednjoj deonici Šveđani u nekoliko navrata pošteno pripretili, ali za pobedu su ključne poene postizali braća Dragić. Ovakav razvoj događaja odgovara i Hrvatima koji su i dalje ostali u igri za plasman na Svetsko prvenstvo.

Goran Dragić je sjajno pratio Dončića sa 20 poena. Niko više nije imao dvocifren košgeterski učinak. Zoran Dragić je dodao osam poena, dok su po sedam imali dva nekadašnja člana Partizana Edo Murić i Aleksej Nikolić.

U poraženom sastavu Ludvig Hakanson je imao 24, a Simon Birgander 15.



tagovi

Luka DončićDirk Novickikošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara