Sasu Salin i Roko Badžim (Foto: fiba.basketball)
Sasu Salin i Roko Badžim (Foto: fiba.basketball)

Očaj Hrvata u Finskoj za 0-2 na startu kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 20:06

Sasu Salin presudio četi Veljka Mršića, iako je do poslednjih minuta utakmice imao samo dva poena uz svoje ime

Poraz od Slovenije nije bio tako bolan, ali od debakla u Espu će se košarkaška reprezentacija Hrvatske dugo oporavljati. Iz Finske se vraća praznih šaka, kako je pretrpela poraz od domaće selekcije u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket - 71:77.

Hrvatska je tako poslednja u grupi C. Treba napomenuti da je Finska pre tri dana izgubila od Švedske, koja večeras igra sa Slovenijom.

Izabrane vesti

I dok je Srbija recimo kao veliki favorit prosula mleko u poslednjem kvartalu susreta sa Belgijom, Hrvati su veći deo susreta u Finskoj bili u podređenom položaju. Činjenica koja možda zabrinjava više od otvaranja kvalifikacija sa dva poraza. Finci su na početku drugog poluvremena uspostavili kontrolu, tek u finišu na kratko ispustili prednost, ali su je očas vratili i serijom trojki rešili pitanje pobednika.

Sasu Salin je u poslednja dva minuta ušao sa dva poena uz svoje ime. Susret je okončao sa osam. U finišu je preuzeo odgovornost, pogodio važnu trojku na isteku napada, a potom i sa linije penala stavio tačku.

Hrvati su očajno šutirali, pogodili samo četiri trojke, dok je rival ubacio čak 10 više. Uspeli su uprkos pomenutoj razlici da ostanu u igri do samog kraja, ali je domaća selekcija na kraju sasvim zasluženo upisala pobedu.

Iskusni Salin je možda bio heroj, ali daleko od toga da je bio najbolji pojedinac u redovima Finske. Edon Madžuni je susret okončao sa 15 poena, Šon Haf je postigao pola koša manje (4/8 za tri, devet skokova), dok je 12 dodao Elijas Valtonen. Dvocifren je sa 10 poena bio i Mikael Jantunen, dok je iskusni Peteri Koponen postigao osam, uz pet asistencija.

U redovima Hrvatske je ponovo Filip Bundović bio odličan sa 16 poena, dok su po 10 dodali Toni Perković i Danko Branković.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Nedelja

Finska - Hrvatska 77:71

/Madžuni 15 - Bundović 16/

Slovenija - Švedska U TOKU



tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeHrvatskaFinskaKvalifikacije za Mundobasket 2023Sasu SalinPeteri KoponenVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara