Olimpijakosu prvi grčki derbi, Printezis daleko od starog gvožđa

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.10.20. | 22:03

Legenda crveno-belih završila meč sa 17 poena

Dvorana OAKA svedočila je prvom ovosezonskom najvećem derbiju grčke košarke koji je delovao kao da će biti lišen neizvesnosti. Međutim PAO je uoči poslednje deonice uspeo malo da zakuva sitaciju na terenu. Jer drugačije ne bi bilo zanimljivo , a i navikli su nas crveno-beli i zeleni izuzetno uzbudljivim i neizvesnim okršajima, kako u Grčkoj, tako i u Evroligi. U poselednjih šest međusobnih evropskih duela pre večerašnjeg, oba tima imala su po tri pobede. Ovoga puta prevagnulo je na stranu Vasilisa Spanulisa, Jorgosa Printezisa i drugova - 71:78.

Olimpijakos je dočekao duel sa najvećim rivalom posle dva vezana poraza – u prvenstvu od Kolososa, a zatim i od Žalgirisa u duelu na jedan posed u kojem ništa nije štimalo za ekipu Jorgosa Barcokasa, ni ofanzivno, ni defanzivno. Pao je bolje otvorio takmičenje u Evroligi pobedom nad desetkovanog Himkija, ali kada se sataju ekipe iz Pireja i Atine, forma dotadašnje raspoloženje ekipe ne predstavljaju ozbiljan faktor.

Izabrane vesti

Oba tima imala su dosta oscilacija u šutu, ali i neke vrhunske deonice u tom segmentu. Olimpijakos je silovito otvorio utakmicu, došao do plus 12, a nije ni moglo drugačije kada se u obzir uzme 77 odsto šuta iz igre, a protivnikovih 25. I sasvim logično Pao je krenuo da poboljšava preciznost i da koliko toliko vraća rezultatski egal. U drugoj deonici prebacio je 70 procenata, u trećoj je bio za nijansu slabiji, ali i dalje odličan. Prednjačio je Janis Papapetru, zajedno sa Markusom Fosterom. Poslednja tri minuta treće četvrtine obeležila je serija domaćih 9:3 koji su tako u završni period utakmice ušli sa minus pet i solidnom injekcijom samopouzdanja.

Jorgos Printezis je bio neprikosnoven do poslednje deonice. U prve tri postigao je 17 poena, ali u poslednjoj nije doprineo poenima. Na sreću njegovog tima pribran je bio Šakil Mekisik koji je u poslednjim minutima zaslužan za par bitnih koševa. Sa druge strane Nemanja Nedović se trudio, preuzimao odgovornost, ali je rezultat bio isti kao protiv Himkija nedelju dana ranije. Ponovo nije imao inspirativno šutersko veče. Na kraju pristojnih 3/7 za dva i razočaravajućih 1/6 van linije 6,75.

Olimpijakosu je pripao prvi večiti derbi u sezoni, a slobodno možemo da kažemo da je Jorgos Barcokas nadmudrio neiskusnog Georgiosa Vovorasa. Osim pomenutog Printezisa sa 17 poena, jedini dvocifreni u redovima pobednika bio je Mekisik sa 10 poena. Foster je postigao 15 za PAO, Papapetru jedan manje, ali je to bilo nedovoljno za pravu neizvesnost.

EVROLIGA – 2. KOLO

Četvrtak

CSKA - Makabi 76:72

/Džejms 25 - Vilbekin 20/

Efes - Fenerbahče 71:80

/Simon 24 - De Kolo 20/

Real Madrid - Valensija 77:93

/Tavares 15 - Dubljević 24/

Petak

Zenit - Barselone 74:70

/Pojtres 16 – Mirotić 14/

Crvena zvezda - Baskonija 90:73

/Lojd 30 - Gijedraitis 26/

Alba - Bajern 72:90

/Erikson 15 - Bab 15/

Panatinaikos Olimpijakos 71:78

/Foster 15 - Printezis 17/

20.45: (1,17) Armani (20,00) Asvel (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

OlimpijakosPanatinaikosEvroligaJorgos Printezis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara