""
""

Pakao Pionira progutao Bilbao!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.14. | 20:52

Crveno-beli stigli do prve pobede u Evrokupu

Košarkaši Crvene zvezde ne staju! Posle dominantne igre protiv Igokee na startu 2014. godine, crveno-beli su u Pioniru, pred oko 7.500 Delija upisali ubedljivu pobedu nad prošlosezonskim finalistom Evrokupa - Bilbaom, upisali stotku i tako na najbolji način istakli kandidaturu za prvo mesto u grupi L - 105:87.

Tim sa Malog Kalemegdana je u svim segmentima bio dominantan, igrači su maksimalno koristili svoje fizičke predispozicije, bili su šuterski jako raspoloženi, kao i skakački, dok je veliko pitanje kakav bi rezultat bio da gosti nisu ubacili čak deset trojki.

Izabrane vesti

Oba tima su od samog starta utakmice krenula vrlo ozbiljno. Zvezda je, logično, vodila glavnu reč na terenu, nošena grmljavinom sa tribina, dok su gosti konstantno držali rezultatski priključak trojkama (četiri u prvoj četvrtini) i nekim pogođenim šutevima sa poludistance. Lepršavu igru crveno-belih dodatno su ulepšala zakucavanja Blažiča, Radenovića, Nelsona, kao i alej-up u režiji Radenovića Šilba. S druge strane Mumbru, LopezKavalijauskas su vukli svoju ekipu napred. Ipak, crveno-beli su u dva navrata imali čak sedam poena prednosti - 22:17, kada je Simonović svojom prvom trojkom raspalio atmosferu, i kod rezultata 28:21, posle monstruoznog zakucavanja Blažiča

Početkom druge deonice Zvezda je odličnom odbranom gotovo potpuno neutralisala napade rivala, a Dženkins sa dve trojke i Katić posle polaganja i asistencije Dragićevića donose novu najveću prednost - 38:27. 

Domaći košarkaši su odlično koristili fizičku nadmoć u odnosu na rivala. To je donelo dosta poena iz reketa, ali su, baš kao i u Evroligi tokom prvog dela sezone, loše branili šuteve sa distance. Bilbao je u životu bio samo zbog solidnog broja pogođenih otvorenih šuteva, ali je i pored toga Zvezda imala između osam i 12 poena prednosti tokom prvog poluvremena. 

U samom finišu prvog dela igre gosti su zahvaljujući novim poenima sa distance i nekoliko brzih kontri uspeli da umanje zaostatak na četiri poena (48:44), a rezultat na kraju četvrtine iznosio je 50:46.

Zvezda je silovito startovala drugo poluvreme. Lazić, Nelson i Marjanović su kumovali seriji 11:2 u uvodni minutima, seriji koja je momentalno razbudila publiku i donela čak 13 poena prednosti (61:48).

Iako je Špance i dalje sasvim solidno služio šut sa distance, i Zvezda je imala svog džokera - Branka Lazića, koji je sa dve trojke u ključnim momentima sekao bilo kakav nalet rivala. 

Ritam utakmice do kraja treće deonice se nije bitnije menjao. Izabranici Dejana Radonjića su uspevali da neutrališu pokušaje igrača Bilbaa da se rezultatski vrate u utakmicu, a u napadu su Katić, Blažič, Nelson, Dženkins i kompanija rešetali i držali dvocifrenu prednost. Rezultat pred početak poslednjih deset minuta bio je 83:67, pa je razlika od 16 poena bila najveća do tog momenta.

Tim sa Malog Kalemegdana je polovinom poslednje deonice imao čak 19 poena prednosti (92:73) i već tog trenutka bilo je jasno da će Simonović i društvo upisati prvu pobedu u grupi L, što su na kraju i učinili - 105:87.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaKK BilbaoEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara