Foto: ABA Liga
Foto: ABA Liga

Partizan Mozzart Bet na +88 protiv Cibosa čeka petu uzastopnu pobedu

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 09:11

Posle pobede protiv Asvela u Evroligi, crno-beli večeras od 21 čas dočekuju Cibonu u trećem kolu ABA lige

Sezona je takva da odmora nema za timove koji igraju evropska takmičenja. Partizan je u četvrtak veče zablistao protiv Asvela, a već večeras od 21 čas mora da ponovi dobru partiju kako bi održao korak u ABA ligi. Protivnik je sada slavna Cibona. Nekada su se ti dueli zvali r"egionalni klasik", ali sada su se vremena promenila.

O vremenu kada je Cibona osvajala Evropu nema ni potrebe pričati. Bilo je to pre skoro četiri decenije, sada je na ivici postojanja. Pričalo se svega nekoliko dana pre početka sezone da tim teško da će moći da pronađe finansije da obezbedi ekipu za ABA ligu, nekako su započeli ovu sezonu i to sa dva poraza od Borca i FMP Železnika, a sada protiv Partizana ih čeka sličan scenario.

Izabrane vesti

Razlika u kvalitetu je takva da nećemo ni trošiti reči o tome koga u svom sastavu ima Partizan, a koga Cibona. Dovoljno je samo da pogledamo prethodne međusobne okršaje. Crno-beli su slavili na četiri prethodna meča, svaki put su slavili dvocifrenom razlikom, pa kada se sve sabere sa tih mečeva crno-beli su u plusu čak 88 poena.

Poslednji put Cibona je slavila 2021. godine u najgoroj sezoni Partizana. Tada u Beogradu, Cibosi su slavili protiv ekipe Saše Filipovskog 90:87.

Po dolasku Željka Obradovića, situacija se drastično promenila, na svim nivoima. Jedini koji je i dalje u ekipi Partizana je Uroš Trifunović, zanimljivo on je tada bio najefikasniji igrač crno-belih sa 20 poena.

Poslednjih pet mečeva Partizan Mozzart Beta i Cibone:

Partizan Mozzart Bet - Cibona 93:68

Cibona - Partizan Mozzart Bet 81:105

Partizan Mozzart Bet - Cibona 98:77

Cibona - Partizan Mozzart Bet 61:79

Cibona - Partizan Mozzart Bet 87:90

Pokušaće večeras crno-beli da produže seriju na pet pobeda, što se svakako očekuje, samo ostaje da se vidi kakva će biti raspodela minutaže. Trener Obradović je i u Francuskoj uspeo da ukaže šansu svima i svi su uspeli da se upišu u listu strelaca. Uz sve navedeno, treba videti i odluku ko će na ovoj utakmici odmarati pošto to sada postaje praksa. U prvom kolu nije bilo Zeka Ledeja, u drugom Mateuša Ponitke, a u ovom ne bi bilo iznenađenje da na parketu ne vidimo Kevina Pantera koji je doživeo neugodan pad u Francuskoj. Ipak, informacija o eventualnoj povredi kapitena crno-belih nema jer se on posle pomenutog pada vratio i odigrao meč do kraja.

"Moramo da priđemo meču uz maksimalnu ozbiljnost i poštovanje protivnika. Danas će jedna grupa igrača nakon puta trenirati, ostalo je da se pripremimo za subotnji meč, vidimo u kakvom su stanju pojedini igrači i kako će to da izgleda u subotu veče. Protiv Asvela su igrali svi, toje najvažnije jer duel protiv Cibone sledi 48 sati nakon toga, potom ide duplo kolo Evrolige, treba rasporediti energiju, mnogo je utakmica ispred nas i moramo da vodimo računa", naglasio je trener Partizana Mozzart Bet, Željko Obradović

Centar Parnog valjka, Alen Smailagić svestan je šta je potrebno da bi nastaviti sa pobedama.

"Posle putovanja sledi priprema za utakmicu koja je na programu već u subotu. Daćemo sve od sebe da se regenerišemo i što bolje spremimo za duel protiv Cibone. Sigurno neće nimalo biti laka utakmica. Iako ne treba bežati od uloge favorita, svesni smo da samo uz maksimalan pristup zadacima koje nam trener postavi, možemo da odigramo dobro i dođemo do pobede", poručio je Smailagić

ABA LIGA

3. kolo

Petak

Zadar - Mornar

Subota

15.00 (1,30) Cedevita (16,00) Split (3,90)

17.00 (1,60) Igokea (14,5) SC Derbi (2,55)

19.00 (1,07) Budućnost (25,00) Krka (8,50)

21.00 Partizan Mozzart Bet Cibona

Nedelja

18.00 (8,50) Borac Mozzart (25,00) Crvena zvezda (1,07)

Ponedeljak

20.00 FMP - Mega


tagovi

KK PartizanCibonaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara