""
""

Paunić: Đorđević je napravio idealnu ekipu, da gradimo kuću od temelja do krova!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.17. | 22:45

"Ja sam kroz celu karijeru igrao tako, tražio sam kroz odbranu da pronađem dodatnu motivaciju, da dođem do nekih lakih poena. Dosta sam u španskom prvenstvu napredovao napadački. To je ono što me je i guralo kroz celu karijeru - odbrana i energija. To ću i nastaviti da radim i pružam za ekipi", kaže iskusni povratnik u nacionalni tim

Kao da nije ni odlazio! Eto, baš takav utisak ostavio je Ivan Paunić u svom prvom meču u dresu reprezentacije Srbije posle punih šest godina izostanka. Nije ga bilo toliko dugo, a na parketu je izgledao kao igrač u kojeg je selektor Aleksandar Đorđević imao najviše poverenja.

Izabrane vesti

To se i osetilo na terenu.
"Osećaj je prelep, pogotovo igrati pred našom publikom. Videli ste, reprezentacija je dosta oslabljena zbog tih nekih uslova, nema NBA i evroligaških igrača, ali Saša Đorđević je napravio idealnu ekipu. Igrali smo dobro", poručio je Paunić

Srbija položila test! Paunić kao da nije ni odlazio, Todorović je pravi!

Onda je prešao i na analizu same ekipe.
"Dosta je novih momaka, sa nekoliko njih sam igrao još od Univerzijade - Raduljom, Mačvanom, Simonom... Dosta novih momaka nisam stigao da gledam kako igraju, ali uspeli smo da se ujedinimo u jedan dobar tim. Najbitniji je početak i najbitnije je da se gradi kuća od temelja do krova. Sledeći protivnik je Gruzija, moramo u taj meč da uđemo sa istom koncentracijom i energijom kao i protiv Austrije".

Malo je vremena bilo za uigravanje, ali Srbija je na terenu bila vrlo dobra. 
"Saša nam je objasnio šta i kako treba, rekao nam je da se ne opterećujemo što se tiče napada, da igramo slobodno. U odbrani smo postavili neke principe i mislim da smo to ispoštovali večeras. Imali smo grešaka, što je i normalno pošto smo samo dva dana trenirali, ali verujem da će protiv Gruzije već to sve izgledati mnogo bolje".

Prikazanom igrom, sa 16 ubačenih poena, ali i mnogo uloženog truda i energije u oba polja, Paunić je ostavio najbolji utisak.
"Ja sam kroz celu karijeru igrao tako, tražio sam kroz odbranu da pronađem dodatnu motivaciju, da dođem do nekih lakih poena. Dosta sam u španskom prvenstvu napredovao napadački. To je ono što  me je i guralo kroz celu karijeru - odbrana i energija. To ću i nastaviti da radim i pružam za ekipi".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ivan Paunićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara