Petar Stojičkov (©ABA liga - Dragana Stjepanović)
Petar Stojičkov (©ABA liga - Dragana Stjepanović)

Peto učešće - peti put treće mesto: Igokea na krilima Radošića i Stojičkova pobedila Cedevitu Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 16:02

Klub iz Laktaša ponovo među tri najbolja juniorska kluba regionalnoj ligi

Otkako je uspostavljena završnica juniorske ABA lige košarkaši Mege osvojili su tri od moguće četiri titule, dve u nizu zbog čega u predstojećem finalu brani trofej i po tome je bey premca u regionu. Ipak, jedina konstanta turnira najboljih mladih košarkaša je Igokea. Pet učešća - svih pet trećih pozicija!

Izabranici Slobodana Kecmana i ove godine dobili su utakmicu za treće mesto, pošto su u Laktašima dobili vršnjake iz Cedevite Olimpije rezultatom 74:67 (19:15, 13:18, 20:20, 22:14) i potvrdili ulogu favorita.

Izabrane vesti

Utakmica je bila neizvesna sve do poslednjih minut i po, kada je Igokea u poslednjem jurišu uspela da se odvoji od protivnika i napravi nedostižnu razliku. Sve je počelo sa promašenim slobodnim bacanjem Lona Ličana, momka koji je Zmajčeke odveo na završni turnir pogotkom uz zvuk sirene protiv Zadra, posle čega je Dušan Makitan, MVP nedavno završenog juniorskog turnira FIBA Lige šampiona u kojem je Igokea postala šampion, snažno zakucao i odvojio svoju ekipu na pet poena više, uz 83 sekunde na semaforu. U sledećih nekoliko napada bilo je promašaja na obe strane, da bi Teodor Simić stavio tačku na pobedu i postavio konačni rezultat, 17 sekundi pre kraja.

Igrač utakmice je bez ikakve dileme Ognjen Radošić koji je uz 18 poena (7/16 iz igre, 2/6 za tri) imao 13 skokova, dve ukradene i jednu podeljenu loptu, mada je prijatno iznenadio Petar Stojičkov koji je krajem treće i početkom četvrte deonice imao nekoliko važnih pogodaka i poteza. Za tri je šutirao gotovo bez greške (4/5), čime je dao jak impuls Igokei da stigne do pobede.

Odličnu rolu imao je i Ognjen Stanković koji je odigrao sveukupno dobru utakmicu sa po osam poena i skokova, te šest asistencija. Poen manje ubacili su Aldin Mujezinović i Velibor Milovanović sa po sedam poena. Kod Cedevite Olimpije Bilić je skupio 24 poena (8/15 iz igre, 4/6 za tri), Vukašin Todorović imao je 18 poena i 12 skokova, dok je Filip Horvat uz devet poena imao i 12 uhvaćenih lopti.

Sada čekamo utakmicu za titulu.

JUNIORSKA ABA LIGA - FAJNAL FOR

Sreda:

Mega - Cedevita Olimpija 115:70

/Đurišić 30 - Todorović 19/

Crvena zvezda - Igokea 82:72

/Topić 22 - Makitan 19/

Četvrtak:

Igokea - Cedevita Olimpija 74:67

/Radošić 18 - Bilić 24/

17.00: Mega - Crvena zvezda


tagovi

IgokeaPetar StojičkovOgnjen RadošićABA ligaJuniorska ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara