FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Ponosu Izraela Beograd ne prija ni kao domaći teren, Makabijev novi poraz u Pioniru

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 22:13

Makabi izgubio deseti od prethodnih 11 mečeva u srpskoj prestonici, posle Zvezde i Partizana dobio ga i Olimpijakos

Godinama nema rešenja Makabi za mečeve u Beogradu ko god da je rival. Najčešće je to bila Crvena zvezda, budući da je velikan iz Tel Aviva izgubio svaku od prethodnih sedam utakmica protiv kluba sa Malog Kalemegdana. Nije bio bolje sreće ni prošle sezone u Areni na Partizanovom evroligaškom povratku. Protiv crno-belih poražen je i 2014. u njihovom poslednjem međusobnom meču do pomenutog prošlosezonskog.

Činililo se da je tim Odeda Kataša konačno skinuo svojevrsnu beogradsku kletvu kada je pre pet dana tesno trijumfovao u Pioniru protiv Bajerna i prekinuo niz od devet uzastopnih poraza u glavnom gradu Srbije. Da Makabiju u "izgnanstvu" ne može biti tako udobno kao u Tel Avivu, pokazao je ove večeri Olimpijakos. Grčki šampion pobedio je u dvorani "Aleksandar Nikolić" 79:74 i tako se izjednačio s večerašnjim rivalom na tabeli Evrolige sa četiri pobede, uz jedan odigran meč manje.

Izabrane vesti

Bezbednosne mere nažalost nisu dozvolile beogradskoj publici da prisustvuje duele dva kvalitetna tima, pa je su prazne tribine Pionira učinile da meč podseti na "Korona uslove" igranja od pretprošle sezone.

Potpuno je zasluženo grčki šampion pobedio, uzevši u obzir je vodio od prvog do posledjeg trenutka utakmice. Iznosila je ta prednost i maksimalnih 15 poena na poluvremenu, ali se malo po malo Makabi vraćao i čak prišao na tri poena zaostatka u samom finišu. Odgovornost u finišu meča preuzeli su Olimpijakosovi Amerikanci Tomas Vokap i Ajzea Kenan, pogotkom za dva poena i sigurnom realizacijom slobodnih bacanja u poslednjem minutu.

Zakazao je Lorenzo Braun kao glavna pokretačka snaga Makabija u dosadašnjem toku sezone, pošto je meč završio sa samo pet poena. Dobar učinak domaćih uzdanica Romana Sorkina (16 poena) i Tamira Blata (13) nije bilo dovoljno da se nadomesti košgeterski učinak heroja španske reprezentacije sa Evrobasketa 2022.

Nijedan od igrača nije se preterano poenterski istakao u ekipi Olimpijakosa, ali su čak četiri igrača bila dvocifrena, dok je još nekoliko koketiralo. Duel sa sa po 13 poena završili Alek Piters i Tomas Vokap, dok su po 10 zabeležili Ajzea Kenan i Mustafa Fal.

Olimpijakos u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu, u četvrtak (20.15).

EVROLIGA - 8. KOLO

Utorak

Monako - Anadolu Efes 82:89

/Lojd 19 - Larkin 25/

Makabi - Olimijakos 74:79

/Sorkin 16 - Piters 13, Vokap 13/

Valensija - Real Madrid (u toku)

Virtus Bolonja - Milano (u toku)

Crvena zvezda - Fenerbahče (u toku)

Sreda

20:00 Alba - Asvel

20:15 Panatinaikos - Žalgiris

20:30 Baskonija - Barselona

20:30 Bajern - Partizan




tagovi

PionirAlek PitersKK OlimpijakosKK Makabi Tel AvivHala Pionir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara