Poruka iz Budućnosti: Samo pobeda!

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 11:22

Šampion Jadranske lige spreman za polufinale

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Bilo je uspona i padova, dosta teških odluka, ali Budućnost je na kraju slomila otpor Igokee i zakazala jedan od dva velika regionalna derbija u polufinalu ABA Superkupa. Čuvar jadranskog trona sada na umu ima samo okršaj sa Partizanom (TV Arenasport, 18.00), koji je već označen etiketom „više od utakmice“, iako je rana faza sezone.

Izabrane vesti

Pred novi susret sa Parnim valjkom govorili su heroji one finalne serije Jadranske lige u dvobojima sa Crvenom zvezdom, Nikola Ivanović i Nemanja Gordić. Obojica su posle utakmice sa Igokeom bili svesni napravljenih propusta u igri, ali su uvereni da mogu to da promene do meča protiv Partizana i razmišljaju samo o jednoj stvari - pobedi!
„Nismo igrali najbolje, ali ne želimo da tražimo alibi. Važno je da smo uspeli da savladamo Igokeu, koja je značajno jača nego prošle sezone i biće nezgodan rival svima. Na poluvremenu smo pričali i shvatili da smo imali dosta grešaka, naročito u odbrani. Dogovorili smo se da igramo agresivnije, to nam se vratilo. U polufinalu očekujem dobru utakmicu, Partizan ovde ima veliku podršku navijača i biće dobar ambijent, ali mi idemo na pobedu“, jasno će Gordić

Ivanovićeve vezane trojke trojke u poslednjem kvartalu donele su možda i konačni slom Igosa. Tako je crnogorski reprezentativac još jednom pokazao da je u odličnoj formi, iako sezona praktično tek počinje.
„Očekivano je dosta teška bila utakmica. Igrali smo na nalete, ali smo u trećoj četvrtini bili dosta dobri, igrali malo brže. Nisam gledao Partizan, sem prvo poluvreme protiv Mornara. Video sam da je u pitanju grupa mladih, poletnih košarkaša, koji igraju dobro i agresivno. Čeka nas težak meč, ali smo došli ovde kao šampioni ABA lige i nadam se kvalitetnom susretu“, ističe strelac 30 poena za crnogorsku reprezentaciju u nedavnom okršaju protiv Ukrajine, kao i autor 15 koševa, pet asistencija, tri ukradene lopte i dva skoka protiv Igokee. 

SUPERKUP ABA LIGE - POLUFINALE

Subota:

18.00: (2,55) Partizan (14,50) Budućnost (1,60)
20.30: (1,60) Crvena zvezda (14,50) Cedevita (2,55)

ČETVRTFINALE - REZULTATI

Četvrtak: 

Mornar - Partizan 77:91
/Karington 21 - Gagić 23/

Budućnost - Igokea 90:86
/Gordić 19 - Zubčić 21/

Petak:

Cedevita - Zadar 85:77
/Bel 23 - Grant 21/

Crvena zvezda - Olimpija 86:60
/Cirbes 14 - Mesiček 15/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoMN Press


tagovi

ABA SuperkupNemanja Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara