Vasilije Micić (©MN Press)
Vasilije Micić (©MN Press)

Proradila Micićeva dalekometna paljba: Sasuo 31 poen i pokrenuo Efes, Petrušev dokusurio Tofaš

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 20:37

Pukla stotka u Bursi - 107:94

Kada Vasilije Micić i Filip Petrušev plešu po terenu, Efes dobija. Srpski duo inicirao je preokret Efesa na gostovanju Tofašu, pukla je stotka, a srpski tandem ubacio je skoro polovinu poena. Blistao je Vasilije Micić, koji je podsetio na partije zahvaljući kojima je poneo zvanje MVP-ja Evrolige. Sasuo je Tofašu 31 poenom, a veliki doprinos u napadu dao je i Filip Petrušev, koji je pobedu potpisao sa 17 poena.

Tantalove muke Efesa. Ne ide šampionu Evrope najbolje u Evroligi, tek nešto bolje je u šampionatu Turske. Nije to onaj prošlogodišnji tim Ergina Atamana kojeg se svi plaše, ali daje znakove života. Ostvarene su prve pobede u Evroligi, prekinut je niz poraza u Super ligi trijumfom nad Tofašom – 107:94.

Izabrane vesti

Poklopila su se nešto kvalitetnija izdanja Efesa sa uzlaznom formom Vasilija Micića i Filipa Petruševa. Imao je organizator igre Efesa sjajno šutersko veče. Ubacio je Vasilije Micić polovinu trojki Efesa. Nije išao šut njegove saigrače van linije 6,75 – Efes šutirao 8/23 – ali je Vasilije Micić i te kako bio raspoložen. Sasuo je četiri trojke (za tri šutirao 50 odsto), zaustavio se na 31 poenu, a imao je i 10 asistencija i pet skokova.

Veliku štetu Tofašu u fazi napada napravio je i Filip Petrušev, koji kako sezona odmiče igra sve bolje. U pobedi Efesa nad Žalgirisom u Evroligi, Filip Petrušev je postigao 14 poena i bio drugi najbolji strelac svog tima. Lestvicu je omerio protiv Tofaša, kome je ubacio 17 poena – dobar deo u drugom poluvremenu – a takođe je i uhvatio pet lopti ispod obruča.

Veći deo meča Efes je bio u zaostatku, sve do poslednjeg kvartala, kada je ubacio u veću brzinu i preuzeo vođstvo. Oslobodili su se košarkaši Efesa, „otkačila“ se ruka... Počeli su sve da pogađaju. Nije Tofaš na to imao odgovor. Uspeo je da se drži tri četvrtine. Za nešto više nije imao snage, a ni kvaliteta da isparira šampionu Evrope.

Oslanjao se Tofaš na Tomislava Zubčića, koji je meč završio sa 21 poenom, Kejsi Šeperd ubacio je dva manje, dok je Francisko Saldivar brojao do 17. U redovima Tofaša jedino je još Eldžin Kuk bio dvocifren sa 11. Kod Efesa su se, uz Vasilija Micića i Filipa Petruševa, istakli i Rodrig Bobua sa 21 i Elajdža Brajant sa 19 poena.




tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićFilip PetruševTurska 1KK Tofaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara