""
""

Radnički se provukao u Čačku

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.06.14. | 21:50

Kragujevčani su stigli do osme pobede, dok je Borac ostao na tri - 81:83

U interesantnoj utakmici i uzbudljivoj završnici Radnički je pobedio Borac Mozzart Sport u Čačku – 81:83. Kragujevčani su stigli do osme pobede, a Čačani su ostali na tri. Prvi strelac susreta bio je Protić, dok je Mlađan bio najefikasniji kod gostiju. Borac MS je pogodio deset trojki, kao i gosti koji su imali skok manje.

Kragujevčani su utakmicu otvorili trojkom Birčevića, a Borac MOZZART Sport tri miinuta nije postigao koš, pa je posle trojke Kalinića domaćin zatražio minut odmora. U petom minutu gosti su imali dvocifrenu razliku od 13:0. Seriju Borčevih trojki otvorili su Dumić i Radović, ali su gosti i dalje imali dvocifrenu prednost (19:9). Već u prvom kvartalu Birčević je stigao do dvocifrenog učinka (10), a Radnički je na prvi mini odmor otišao sa suficitom od 12 poena.

Izabrane vesti

Posle Borčeve serije od 7:0, na sredini druge četvrtine, trener Miroslav Nikolić je zatražio minut odmora. Borčevu seriju nastavili su Protić, Pešaković i Dumić za rezultatski priključak, 29:32, pa 31:33. Na odmor su izabranci trenera Nikolića otišli sa viškom od šest poena, 31:37.

U prvh 20 minuta dvocifreni učinak imali ssu Birčević i Dumić. Borac Mozzart Sport je ubacio pet  trojki iz 15 pokušaja, a gosti dve  manje. Skok je bio na strani Radničkog.

Trojkom Protića počelo je drugo poluvreme. Posle trojke Pešakovića domaći su izjednačili, a potom i poveli 39:37. Usledila je rezultatska klackalica tokom cele treće deonice. U finišu treće četvrtine gosti su se ponovo za trenutak odlepili, ali su bitne trojke postigli Protić i Pešaković. U poslednjih deset minuta gosti su ušli sa suficitom od četiri poena, 58:62.

Nakon trojke Lešića Kragujevčani su ponovo imali dvocifrenu razliku, 64:74. Cvetković je na tri minuta do kraja susreta zakucao za aplauze i novi priključak, potom je dao dvojku za rezultat, 77:78. Uzvratio je raspoloženi Mlađan novom trojkom. Cvetković je nastavio svoj niz, novi poeni i minus od dva poena. Pri rezultatu 79:81, na 16 sekundi do kraja  susreta, Pešaković je imao dva slobodna bacanja, oba je iskoristio, 81:81. Poslednji napad imao je Radnički i uposlednjoj sekundi Katnić je dao dvojku za novu osmu pobedu Radničkog. Borac Mozzart Sport je ostao na  tri trijumfa.

(Piše: Đurđe Mečanin)

 


tagovi

Radnički NišBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara