Maksi Kleber (©AFP)
Maksi Kleber (©AFP)

Raskol u svlačionici Nemačke, Kleber napustio reprezentaciju zbog Šrederovih kritika

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 21:42

Košarkaš Dalasa neće igrati na Mundobasketu

Grom iz vedra neba, raskol u reprezentaciji Nemačke doveo je do toga da Maksi Kleber povuče svoje interesovanje da igra na Mundobasketu.

Sve je krenulo od kritika koje je Denis Šreder uputio na njegov račun zbog odluke da ne igra na Evrobasketu prošle godine. Plejmejker je doveo u pitanje Kleberovu želju da igra za reprezentaciju i pre svega da li namerno preskače događaje koji mu nisu interesantni, zbog čega je ovaj odlučio da se povuče.

Izabrane vesti

Kleber i njegov agent izdali su saopštenje u kojem se ističe da su upravo Šrederove reči direktan uzrok ovakve odluke. Iako imenom ne pominje Šredera, jasno se kroz redove vidi da govori upravo o njemu.

"Moji ciljevi su uvek bili da reprezentujem Nemačku kada sam 100 odsto spreman i da pomognem saigračima. Prošle godine sam bio primoran da donesem jako tešku odluku zbog povrede sa kojom sam igrao u sezoni 2021/22. Trebalo mi je vreme da se oporavim. Da sam bio zdrav, igrao bih na Evrobasketu. Komunikacija sa svim relevantnim ljudima bila je u maniru punom poštovanja i razumevanja. Uživao sam da gledam saigrače kako osvajaju medalju i bio ponosan na njihov uspeh", piše u saopštenju i dodaje se:

"Ovog leta sam počeo sam pripremama, želeći da zaigra za nacionalni tim na Mundobasketu. Međutim, poslednji događaji i neprikladni komentari na moj račun pokazali su mi da nisam poželjan u timu. Nije mi cilj da uništim dobru hemiju koja postoji od prošlog leta. Niti želim da bilo kome budem distrakcija. Zbog toga sam odlučio da ne igram. Umesto toga, navijaću za momke i podržaću ih na svakom koraku. Više se neću oglašavati povodom ovog slučaja".

Klebera nije bilo ni na Olimpijskim igrama u Tokiju, ni prošlog leta, sve zbog povreda. Celu svoju NBA karijeru nastupa za Dalas i ulazi u sedmu godinu boravka u franšizi iz Teksasa.

Nemačka će grupnu fazu Mundobasketa igrati u Okinavi sa Finskom, Australijom i domaćinom jedne od dve grupe - Japanom.


tagovi

Maksi KleberDenis Šrederkošarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara