(Star sport)
(Star sport)

Raspored Partizana i rivala u trci za plej-in: Večeras su dva mnogo bitna meča

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.24. | 09:31

Crno-belima bi išao na ruku poraz Bajerna u Valensiji

Još četiri kola su ostala do kraja ligaškog dela Evrolige, a Partizan Mozzart Bet se nalazi na 10. poziciji, poslednjoj koja donosi nastavak takmičenja i vodi u plej-in. Tamo se igra jedan meč a bolje plasiran tim na tabeli ima prednost domaćinstva. Po trenutnom stanju stvari, Partizan bi gostovao Baskoniji.

Crno-beli u teoriji mogu i na deveto mesto koje takođe vodi u plej-in, ali to je malo realno. Potrebno im je da u preostala četiri kola ostvare dve pobede više od Baskonije koja ima težak raspored (Žalgiris, Real i Valensija u gostima, Efes kod kuće). Sedmo i osmo mesto su tek daleko jer Partizan ima tri pobede manje i lošiji međusobni skor od Makabija i Virtusa. Borba za desetu poziciju je realnost u preostala četiri kola, a Partizan ima dobar raspored do kraja.

Izabrane vesti

Najteži ispit će biti sutrašnji okršaj sa Real Madridom u Areni. Španci su favoriti, a Partizanu će biti bitniji naredni okršaji protiv Olimpijakosa i Valensije kući, odnosno Albe u gostima. Pod pretpostavkom da se pobeda u Berlinu podrazumeva, Arena nosi ključ uspeha i okršaji u njoj sa Olimpijakosom i Valensijom lome sezonu. Sa tim pobedama, crno-beli bi trebalo da ostanu do kraja na desetom mestu i obezbede plej-in.

Partizan neće zavisiti sam od sebe i zato mu je do kraja bitan i raspored direktnih rivala. Pre svih Bajerna. Zato mu je važan ishod večerašnjeg meča direktanih rivala Valensije i Bajerna u Španiji. Ako Španci pobede, skinuće Partizanu sa vrata Bajern koji će ostati na pobedu manje. Podsetimo, Bavarci imaju bolji međusobni skor od Obradovićevog tima i u slučaju istog broja pobeda i poraza bi bili u prednosti. Bajern do kraja još dočekuje Makabi, Barselonu i Panatinaikos te gostuje Monaku. Nije realno očekivati da izvuče maksimalan broj pobeda.

Valensija ima najteži raspored. Osim tog direktnog okršaja sa Bajernom večeras, gostuje još Monaku i Makabiju, ima zicer kod kuće protiv Asvela i u poslednjem kolu stiže u Arenu. Iz trke ne treba otpisati ni Anadolu Efes i Olimpiju Milano. Efes ima kod kuće Albu i Zvezdu, te gostovanja Feneru i Baskoniji. Ne bi bilo iznenađenje da pobede sve četiri utakmice ali i to im ništa ne garantuje u trci sa Partizanom. U slučaju istog broja pobeda, crno-beli su u prednosti zbog bolje međusobnog skora.

Olimpija je na istom skoru kao Efes, večeras gostuje Monaku, potom dočekuje Fenerbahče. Do kraja još ima putovanje u Kaunas, derbi sa Virtusom i gostovanje Makabiju u poslednjem kolu. Najteži ispit im je svakako večerašnji… Posle toga imaju solidne šanse da pobede sve do kraja.

Trka za plej-of i plej-in pozicije u Evroligi je ušla u sam finiš i svaki meč do kraja je jako bitam. Za početak, Partizanu bi večeras odgovarali porazi Bajerna i Olimpije. Onda bi sve držao u svojim rukama, čak i uz eventulani poraz od Reala sutra u Areni.

RASPORED DO KRAJA

PARTIZAN MOZZART BET (14-16)

Partizan – Real Madrid

Partizan – Olimpijakos

Alba – Partizan

Partizan – Valensija

VALENSIJA (13-16)

Valensija – Bajern

Monako – Valensija

Makabi – Valensija

Valensija – ASVEL

Partizan – Valensija

ANADOLU EFES (13-17)

Anadolu Efes – Alba

Baskonija – Anadolu Efes

Fenerbahče – Anadolu Efes

Anadolu Efes – Crvena zvezda

BAJERN MINHEN (13-16)

Valensija – Bajern

Bajern – Makabi

Bajern – Barselona

Bajern – Panatinaikos

Monako – Bajern

OLIMPIJA MILANO (12-17)

Monako – Olimpija

Olimpija – Fenerbahče

Žalgiris – Olimpija

Olimpija – Virtus

Makabi – Olimpija

ŽALGIRIS (11-18)

Žalgiris – Baskonija

Žalgiris – Olimpija

Monako – Žalgiris

Žalgiris – Real Madrid

MEĐUSOBNI UČINAK PARTIZAN MOZZART BETA SA KONKURENCIJOM

Partizan – Valensija (1-0, +5, revanš u Beogradu)

Partizan – Olimpija (1-1, +11)

Partizan – Anadolu Efes (1-1, +4)

Partizan – Bajern (0-2, -10)

Partizan – Žalgiris (2-0, +17)



Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara