Nemanja Dangubić (©FIBA)
Nemanja Dangubić (©FIBA)

Ratnički mentalitet Spanulisa zvezda vodilja Dangubiću: Sledimo njegov primer, pravi je lider

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 09:51

“Poseban je osećaj igrati u Beogradu, to je dodatna motivacija za mene. San bi bio da podignem trofej u Srbiji”, kaže krilo Peristerija

Mozgali su u Peristeriju pre nepune dve godine koji potez da povuku, prelomili da ekipu povere Vasilisu Spanulisu i bolju odluku nisu mogli da donesu. Pun pogodak. Ušao je u glavu igračima, preneo im ratnički mentalitet, usadio da se bore za svaku loptu i grčki klub ima priliku da u Beogradu podigne prvi evropski trofej za pola veka i kusur postojanja.

Peristeri je dogurao do Fajnal-fora FIBA Lige šampiona, izbacio je branioca trona – Bon, i ugurao se među španske timove. U polufinalu ga čekaju Tenerife, a bitan faktor za Grke biće Nemanja Dangubić, na čijem dolasku je insistirao upravo Vasilis Spanulis.

Izabrane vesti

Srpsko krilo bitan je šraf u mašineriji Kill Billa. Često su mu povereni specijalni zadaci u defanzivi, drugi je skakač tima, a najbolje partije ove sezone pružao je upravo u Ligi šampiona, gde je neretko bio dvocifren.

“Velika je čast što me je želeo u timu. Poznavao sam ga kao igrača, razgovarali smo o timu, ulozi koju ću imati u njemu, poslu koji ćemo napraviti… Znao sam da će biti zahtevno, pripremao sam se za to”, počeo je Nemanja Dangubić razgovor za grčku Gazetu i nastavio:

“Uvek priča sa nama, ne prestaje da nas savetuje. Pravi je lider i tokom cele sezone sledili smo njegov primer i radili veoma vredno. Uticali su njegov stav, mentalitet, pristup treninzima (da imamo ovakve rezultate prim. aut). Imamo sjajnu sezonu i trudimo se da budemo sve bolji. Borimo se do poslednjeg minuta i nikada ne odustajemo. Zaslužili smo da budemo na Fajnal-foru”.

Pre no što je eliminisao Bon, tim Vasilisa Spanulisa je morao da prođe izuzetno tešku grupu. Krenuo je sa 0-3, digao se i pobedom nad Tenerifama, rivalom u polufinalu, prošao dalje.

“Bilo je veoma teško, jer smo u Top 16 bili sa odličnim timovima u grupi, kao što su Karšijaka, Hapoel Jerusalim i Tenerife. A onda smo izbacili sjajni Bon, koji je bio šampion. Nije bilo lako pobediti ih dva puta, ali pokazali smo karakter, ispratili energiju i posvećenost našeg trenera”.

Podizanje trofeja u Srbiji bio bi savršen scenario za povremenog srpskog reprezentativca.

“Naravno da je moj san da podignem trofej u Srbiji. Napravili smo odličan tim, nismo imali pojma šta će se dogoditi, ali ove godine Fajnal-for je u Beogradu. Veoma poseban trenutak za mene. Ponosan sam što ću se baš tu boriti za pehar, jer sjajan je osećaj igrati u svom rodnom gradu. To je dodatna motivacija za mene”, završio je Nemanja Dangubić.



tagovi

FIBA Liga šampionaPeristeriNemanja DangubićVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara