Džonatan Motli (©Starsport)
Džonatan Motli (©Starsport)

Rutina Fenerbahčea i nova sjajna partija Motlija

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.11.22. | 18:16

Četa Dimitrisa Itudisa upisala i šestu pobedu u turskom prvenstvu

Posle poraza u Superkupu Turske od Anadolu Efesa, Fenerbahče samo još na jednom od 14 mečeva nije slavio. Večeras je upisao 13. pobedu u sezoni, rutinski je savladao Tofaš kod kuće 82:68.

Jedini je tim bez poraza u domaćem prvenstvu (6-0), dok je Tofaš pretrpeo treći neuspeh (4-3).

Izabrane vesti

Četu Dimitrisa Itudisa je još jednom vodio sjajni Džonatan Motli. Američki centar je ubacio 20 poena, bez promašaja iz igre (5/5 za dva i 2/2 za tri).

Ispratili su ga Samet Gejik sa 13 poena i osam skokova, dok je 11 poena dodao Skoti Vilbekin. Marko Guduruć je odmarao, dok je povređeni Nemanja Bjelica još van stroja.

U poraženom sastavu se sa 16 poena izdvojio Rob Grej, dok je 14 poena dodao Berk Ugurlu. Emre Tanišan sa 11 i Tajler Enis sa 10 poena su još bili dvocifreni.

Fener je otvorio meč sa 20:8 i praktično kontrolisao rezultat do kraja susreta. Uspevao je Tofaš da priđe i na dva razlike, ali su svaki nalet rivala Itudisovi puleni bez ikakvih problema odbijali.

Aktuelni šampion je sa plus 10 otišao na veliki odmor, a onda poveo i sa 21 poenom razlike krajem treće deonice, te je sve bilo jasno u Ulker Sports Areni. Sastav iz Istanbula je do kraja kontrolisao dešavanja na parketu i bez problema došao do trijumfa.



tagovi

KK FenerbahčeKK TofašDžonatan Motli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara