Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Sa ovakvim pristupom Fila ne zaslužuje finale istoka: Majami limitirao Embida na 17 poena i oduvao Sikserse

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 04:15

Ekipa Erika Spolstre povela 3:2 u seriji i prvu meč loptu imaće u noći između četvrtka i petka u Filadelfiji

Tresla se gora, očekivala se ozbiljna borba Majamija i Filadelfije na Floridi, a rodio se poraz Seventisiksersa od 35 razlike! Domaći teren se ljubomorno čuva u polufinalu istoka, ali ne radi se samo o porazu File - 120:85. Govor tela njenih košarkaša večeras nije priličio ekipi koja se bori za finale konferencije. Gosti koji su zaostajali maltene čitavu utakmicu, su u jednom trenutku naprosto odustali, tako da je njihovim navijačima večerašnji izlet u Majamiju sigurno bio vrlo neprijatan za gledanje.

Prve dve utakmice u Seriji Siksersi su izgubili, kada im se vratio Džoel Embid, uspeli su da izjednače u seriji, ali večeras se kamerunski centar utopio u sivilo u kojem je naročito prednjačio Džejms Harden. Embida je Bem Adebajo uz pomoć saigrača limitirao na 17 poena, pet skokova i dve asistencije, a kakav je posao Majami uradio u defanzivi pokazuje i činjenica da je gorostasni centar tokom ligaškog dela postizao u proseku 30,6 poena. Harden je ubacio 14 poena uz izuzetno skromnih pogodaka iz 13 pokušaja iz igre.

Izabrane vesti

Nije ni ekipa Hita imala nekog izrazito raspoloženog poentera koji se izdvojio, već je savršeno rasporedila poene. Čak 12 igrača se upisalo u strelce, od čega su sedmorica bila dvocifrena. Prednjačio je dvojac Džimi Batler - Maks Strus koji je već u prvoj četvrtini napravio rezultatsku zalihu domaćinu. Batler je ubacio devet od prvih 15 poena Majamija, a Strusu se užarila ruka te tri puta u kratkom vremenskom intervalu pogodio za tri poena.

Dobio je Majami prvu deonicu 31:19, u drugoj na kratko dozvolio rivalu da se spusti na minus osam, ali u čitavom drugom poluvremenu prednost je bila dvocifrena. Eto koliko je Fila bila daleko, ne samo od pobede, već i od mogućnosti da bar malo zakuva situaciju na Floridi. Slabo je goste išao šut za tri poena (samo 28 posto, odnosno 9/32, imali su deset skokova manje od rivala, a 14 asistencija naspram Majamijevih 26 potvrđuju manjak napadačke inspiracije.

Ponavljao je na tajm-autima u prvom poluvremenu Dok Rivers svojim momcima da je rival samo čvršći i da košarkaši Majamija ne rade ništa posebno na terenu, ali to Majamijevo "ništa posebno", bilo je vanserijski za nesnađenu Filadelfiju koja u narednom meču kod kuće mora da pobedi kako bi izborila majstoricu i povratak u Majami.

Batler je u prethodnom porazu Majamija ubacio 40 poena, a večeras je sa 23, devet skokova i šest asistencija bio prvo ime utakmice. Strus je na 19 ubačenih poena uhvatio i 10 lopti, značajan posao sa klupe odradili su Viktor Oladipo sa 13 i Tajler Hiro sa 10 poena.

Prvu meč loptu košarkaši Majamija će imati u noći između četvrtka i petka od 01.00 posle ponoći.


tagovi

Džoel EmbidDžimi BatlerFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersMajamiMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara