Saradnja KK Singidunum u kolicima i KK Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 13:43

"Zvezda je napravila iskorak i pokazala da na drugi način možemo da shvatamo sport"

Košarkaški klub Crvena zvezda sklopio je saradnju sa KK Singidumom u kolicima, kako bi se pomoglo pomenutom klubu da se taj sport dovede na znatno viši nivo.

Kompletan projekat je napravljen sa idejom da se skrene pažnja na paraolimpijske sportove.

Izabrane vesti

"Ako me pitate u startu do čega će dovesti saradnja, ideja je da se kroz Zvezdu Singidunum promoviše. Mogu da budem presrećan što je i pet srpskih klubova iz Aba lige prihvatilo poziv. Malo vas zna da smo napravili istorijske uspehe plasmanom u B DIiviziju, među 17 u Evropi. Veliki uspeh s obzirom na mali broj članova. Mali broj ljudi zna za ovaj sport, a osoba sa invaliditetom prema statistici ima 10 odsto. Košarka u kolicima je jedini sport osoba sa invaliditedtom sa istim pravilima", rekao je Vladimir Kuzmanović, predsednik Košarkaškog saveza u kolicima.

Direktor crveno-belih Filip Sunturlić istakao je važnost saradnje.

"Nadamo se da će način na koji smo postavili stvari, osmislili projekat i ideju da će skrenuti pažnju na paraolimpisjke sportove. Da će pomoći u prilagođavanju društvu, da ih ne odbacuje. To su vredni ljudi, koji daju sve od sebe svaki dan. Pre pet godina smo pokrenuli ideju za ligu košarke u kolicima. Nama je čast da budemo sa vama, da pomognemo, da se promoviše sport osoba sa invaliditetom. Bićemo tu za sve što je potrebno, da damo maksimalnu podršku. Ovo nije klasično potpisivanje ugovora. Zvezda ovo želi više od deceniju. Želimo da iskoristimo Zvezdu kao veliki brend za promociju dobrih stvari medju ljudima. Posebno onih koji su bili na marginama a ne zaslužuju da budu. Drago mi je što za ovaj projekat imaju sluha i drugi klubovi u Srbiji, nadam se da će tako biti i na ostatku balkana. Zvezda je napravila iskorak i pokazala da na drugi način možemo da shvatamo sport", rekao je Sunturlić.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Singidunuma Željko Ćirković.

"Zahvaljujem se savezu košarkaša u kolicima i Zvezdi na ukazanom poverenju. Pozvao bih sve osobe sa invaliditetom da se bave sportom, u ovom slučaju košarkom. Verujem da ćemo na ovaj način dovesti košarku u kolicima na nivo koji zaslužuje", poručio je Ćirković.


tagovi

Filip Sunturlić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara