Kerol i Laso ©Star Sport
Kerol i Laso ©Star Sport

Serija 9:0 isekla Tenerife, Real potvrdio klasu i zacementirao prvo mesto ACB lige

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 20:05

Madriđani se izdigli nakon poraza od Barselone i došli do važne pobede - 92:85

Nije lako kada izgubite, a praktično ste više od pola sata imali prednost u svojim rukama, ali tako je kada se sa suprotne strane nalazi Real Madrid. Kraljevski klub je na nešto manje od pet minuta pre kraja utakmice gobio na Tenerifama sa 82:83, a onda je serijom 9:0 rešio pitanje pobednika i stigao do 15. pobede u sezoni - 92:85.

Ono što je bilo najvažnije za Kraljevski klub, ekipa Pabla Lasa je uspela da se uzdigne nakon poraza od Barselone i nanese jednom od najvećih protivniksa za lidersku poziciju treći poraz u sezoni. Najvažniju rolu u toj pobedničkoj seriji poena gostujućeg tima odigrao je Nikolas Laprovitola, koji je postigao pet poena u samoj završnici meča i povukao svoj tim ka pobedi i velikom preokretu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejsi Kerol sa 18 postignutih poena, a isti broj poena sa druge strane postigao je Šermandini. Ipak, Real je imao više igrača u svojim redovima koji su bili spremni da preuzmu odgovornost. Tako je Tavares uz 12 postignutih poena imao i 13 skokova. Garuba je je takođe postigao 12 poena uz devet skokova, dok je Tompkins imao 11 poena, sedam skokovai četiri asistencije. Pritajeni heroj Laprovitola je ubacio 10 poena u koš protivnika iu imao šest skokova i tri asistencije.

Domaćin je igrao dosta dobro tokom najvećeg toka utakmice. Sredinom treće četvrtine bilo je i +10 za Tenerife, ali je Real uspostavio kontrolu meča u odlučujućem periodu. Gosti su zategli svoje redove, odigrali odlično u odbrani, a onda na čist kvalitet stigli do slavlja u samoj završnici meča. Kod domaćina dvocifeen je bio još Salin sa 10 poena, dok je devet postigao Fran Gera.



tagovi

Džejsi KerolPablo LasoKK TenerifeKK Real MadridACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara