Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Cela poslednja četvrtina jako loša, nismo imali dobrih ideja u napadu

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 22:45

“Nismo dobro trčali u napadu, bili smo spori u odbrani. Kako je meč odmicao bilo je jasno da su se oni borili snažnije za pobedu“

Košarkaši Crvene zvezde propustili su prvu šansu da obezbede pol poziciju uoči plej-ofa Jadranske lig, ali uprkos porazu od Mege (83:89) razloga za brigu nema jer je sve i dalje u rukama prošlogodišnjeg vicešampiona.

Uprkos tome Janis Sferopulos nije bio zadovoljan igrom svog tima u oba smera, a džentlmenski je posle utakmice čestitao Megi na pobedi.

Izabrane vesti

“Zaslužili su pobedu jer su igrali bolje od nas. Počeli smo utakmicu bez koncentracije i energije, bez intenziteta. Od druge četvrtine smo se vraćali polako u utakmicu. Treća deonica je počela dobro, ali se nije dobro završila. U poslednjem periodu došlo je do toga da nismo imali dobrih ideja u napadu, da nismo dobro trčali u napadu, bili smo spori u odbrani. Kako je meč odmicao bilo je jasno da su se oni borili snažnije za pobedu“, izjavio je Sferopulos.

Prokomentarisao je grčki stručnjak šta se desilo sa ekipom tokom poslednjih dva i po minuta, kada je rezultat još bio 80:80.

“Loše odluke, uzimali smo pogrešne šuteve. U napadu jednostavno nismo radili ono što je trebalo. Ne samo u poslednja dva i po minuta, već kroz celu poslednju četvrtinu. Defanzivno smo dozvolili 48 poena u drugom poluvremenu. Treba razumeti da smo mi igrali lošu odbranu, nismo pokrivali skok, oni su nam uzimali lopte iz ruku. U napadu nismo imali brzinu da ih napadnemo, stalno smo kasnili sa dodatnim pasom, uvek smo kasnili u organizaciji igre i šutevi koje smo uzimali definitivno nisu bili najbolji“.

Na pitanje zašto nije bilo Džavontea Smarta. te kakav je status Nikole Topića i Treja Tompkinsa, usledio je odgovor:

“Smart nije povređen, moja je odluka što nije igrao. Hteo sam da pružim minutažu drugim igračima. Laziću treba vremena da se vrati u ritam, Tompkins i Topić treniraju individualno. Još ne rade sa timom“.

MARKO BARAĆ: TRADICIJE SU TU DA SE RUŠE

Trener Mege Marko Barać bio je izuzetno ponosan na svoje igrače.

“Mi smo u prvoj utakmici protiv Crvene zvezde, u Hali sportova, odigrali vrlo dobru utakmicu i bili u igri svih 40 minuta, na kraju je susret mogao da ode na obe strane, ali je otišao na njihovu stranu. No, tada smo shvatili da možemo da se nosimo sa njima. Spremali smo se na taj način svih ovih dana za utakmicu. Otvorili smo utakmicu izvanredno, napadački jako pametno, defanzivno odgovorno. Prva četvrtina završila se onako kako smo želeli. Nošeni tim preteranim samopouzdanjem, pokušali smo da budemo veći majstori od majstora preko puta u drugoj četvrtini. To je zasad nemoguće. Napravili smo nekoliko gluposti čime smo dozvolili Zvezdi da okrene utakmicu do kraja druge četvrtine. Naša reakcija u trećoj deonici bila je jako dobra, igrali smo pametno sa skraćenom rotacijom. Malovec je naš najvažniji odbrambeni igrač, a brzo je ušao u problem sa faulovima. Momci na parketu su izneli sve ovo jako dobro. Mnogo sam pričao poslednjih dana i sve što bih dodatno rekao samo bi pokvarilo ovih njihovih pet minuta, to sam rekao momcima u svlačionici“, poručio je Barać.

U istoriji duela sa Crvenom zvezdom ovo je prva pobeda Mege u Jadranskoj ligi.

“Sada sam to čuo, nemam neki poseban osećaj. Istoriju bih prepustio ljudima koji se time bave, tradicije su tu da se ruše. Kao što rekoh zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali meč, pobeda je posledica dobre igre mojih igrača, sve ostalo može da bude zanimljivost“.

Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje Studentski centar i biće to nova šansa da se overi prvo mesto. Pre toga crveno-beli putuju na noge Realu.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara