Mario Hezonja i Krunoslav Simon (© FIBA.com)
Mario Hezonja i Krunoslav Simon (© FIBA.com)

Simon: Nisu nas sudije pokrale, ali sramota je da budu na nivou županijske lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 17:21

"Finci su nas zasluženo pobedili i na tome i čestitam", rekao je košarkaš Hrvatske

Još jedan veliki šampionat i još jedno razočarenje reprezentacije Hrvatske. I ovoga puta je individualno jaka ekipa zaustavljena prerano, Finska je na krilima Laurija Markanena izbacila Hrvate već u osmini finala Evrobasketa u Berlinu. Posle meča, sa novinarima je pričao iskusni Krunoslav Simon koji je kao po običaju bio realan i staložen.

Izabrane vesti

"Interesantna utakmica, ali eto... izgubili smo. Finci su imali jednog ekstra igrača, na kraju... to je sport. Znali smo da nam ne leže. U 40 minuta su pokazali da su bolji i na tome im česitam", počeo je Simon koji je osvrnuo potom na Markanena koji je ubacio 43 poena:

"Jedan ekstra igrač. Dogodilo se ono što se nije smelo. Odmah se razigrao, ubacio šuteve i tada ga je teško zaustaviti".

Baš kao i na dva prethodna šampionata, Hrvatska je prošla grupu i pala je na prvom sledećem stepeniku.

"Saigračima nemam šta zameriti. Uvek ima razočaranja kada se ispadne, u karijeri i životu sam pokušavao da izbegnem euforije i depresije, sutra je opet drugi dan, treba uvek dići glavu".

Upitan je doskorašnji član Efesa šta je problem u nacionalnom timu Hrvatske,

"Nemamo sistem. Ne izbacujemo sistemski igače. Imamo dobre igrače, ali ima tu puno problema, ipak nije sada vreme za takve razgovore. Treba hladne glave razmišljati".

Za kraj upitan je da prokomentariše i suđenje.

"Ne bih hteo da ispadne da se vadim na sudije, ne mislim da su nas krali. Finci su nas zasluženo izbacili, ali sudije su od samog starta prvenstva ispod svakog nivoa. Okupili su se najbolji igrači, ne smao Evrope nego i sveta, a došle su sudije koje su na nivou županijske lige i to je sramota... realno je da najbolje sudije sude u Evrolige i Evrokupu i dokle god se ne razreši taj rad na relaciji Evroliga-FIBA imaćemo ovakvu situaciju", završio je Simon.


tagovi

Krunoslav SimonKošarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara