Jasmin Repeša (©MN Press)
Jasmin Repeša (©MN Press)

Sin Jasmina Repeše novi trener Cibone

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 22:15

Još jedan mladi stručnjak vodi člana regionalnog takmičenja

Posle nedavnog rastanka sa Jakšom Vulićem, Cibona će u nastavak sezone ući sa novim trenerom - Dinom Repešom.

Reč je o sinu Jasmina Repeše, koji ima samo 31 godinu i pozamašno trenersko iskustvo. Dino je vrlo rano krenuo očevim stopama, već sa 20 godina pridružio se mlađim kategorijama Unikahe gde je radio sa igračima poput Domantasa Sabonisa, Kenana Karahodžića i Vinija Okuoa. Usledile su epizode u hrvatskoj i regionalnoj košarci, kao pomoćni trener radio je u Zagrebu, Cedeviti, te U18 reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

Priliku da prvi put sedne na klupu kao glavni trener, Repeša je dobio u sezoni 2018/19 kada je preuzeo češki USK iz Praga gde se istakao svojim radom, pa je u takmičarskoj 2020/21 proglašen za trenera sezone u Češkoj. Posle tri sezone na klupi u Pragu, preuzima Pardubice, a kao šef stručnog štaba u tom periodu vodio je i juniorsku reprezentaciju Češke, te Hrvatsku mladu reprezentaciju. Njegov otac trenutno radi kao sportski direktor u hrvatskom Savezu.

U hrvatsku košarku vraća se posle šest godina.  

"Pre svega pozdravljam sve navijače Cibone, od malih nogu sam prisustvovao brojnim treninzima i utakmicama u doba Evrolige. Uvek sam bio navijač Vukova s Tuškanca te dolazim ovde s velikom željom i voljom koju želim da prenesem na ekipu. Za mene je ovo izazov te nakon šest godina kao glavni trener i pet godina kao pomoćnik, smatram da sam spreman i da zajedno dođemo do zacrtanih ciljeva", rekao Repeša.

Dino jako dobro poznaje igrače Cibone, jer s većinom igrača već je imao priliku da radi kroz mlađe kategorije reprezentacija ili individualno.

"Nema nepoznanica, igrače poznajem, pratio sam domaće prvenstvo i ABA ligu, a najvažnije je sada da ostanemo na okupu. Mišljenja sam da na utakmicama u kojim ćemo nastupiti kompletni moramo da težimo traziciji te da ukomponujemo pojedine igrače u određene pozicije gde će isti dati svoj maksimum. Moramo podići nivo individualnog rada kako bismo podigli vrednost cele ekipe, jer bez istog ni mlađi igrači ne mogu postati bolji".

Cibona se nakon 11 odigranih kola u sklopu regionalne lige nalazi na odnosu od četiri pobede i sedam poraza, dok u domaćem prvenstvu stoji izuzetno dobro sa 10-2.

"Ne znam je li pametno pohvaliti se da sam poslednjih godina pratio više regionalnu ligu nego češku, što se tiče domaćeg prvenstva, u sklopu Alpe Adria kupa igrali smo protiv naših ekipa Šibenke i Dubrave. Sigurno je da nam neće biti lako u oba takmičenja kako zbog situacije tako i zbog kvaliteta protivnika, no uveren sam da ćemo zajedno uz veliku energiju, te podršku sa tribina doći do ciljeva".

Dino Repeša će na klupi Cibone debitovati u subotu od 17 časova, kada njegov tim gostuje Igokei Vladimira Jovanovića.



tagovi

Dino RepešaCibonaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara