Andrej Stojaković
Andrej Stojaković

Sin Peđe Stojakovića: Pobedio bih tatu lako u basketu ali u šutiranju bi bilo čupavo

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 23:57

Mladi naslednik se ne plaši senke slavnog oca

Andrej Stojaković (18), sin našeg proslavljenog asa Peđe, jedan je od većih talenata američke srednjoškolske košarke. Bio je želja brojnih uglednih koledža a na kraju je odabrao da od sledeće sezone igra za čuveni Stenford.

O njemu se s one strane Atlantika sve više priča i predviđa mu se lepa karijera, ali je i dalje slavni otac prva asocijacija na to prezime u svetskoj košarci i cilj koji treba dostići. Ipak, mladi Andrej deluje dovoljno talentovano i motivisano da se izbori sa senkom slavnog oca.

Izabrane vesti

U razgovoru za grčke medije je samouvereno poručio da bi danas lako pobedio Peđu u basketu „jedan na jedan“.

Sada bih ga pobedio. Ne može da se kreće kao što je mogao. Ne znam tačan rezultat ali možda bi bilo 11:3 ili 11:4. Ključ je da mu ne dozvolim da pogodi prvi šut. Ako bih uspeo u tome, onda bi sve bilo u redu“, kaže Andrej Stojaković.

A u šutiranju?

„U šutiranju bi bila veća borba. Tu postaje čupavo jer i dalje ume da „zapali ruku“ i nekada je potrebno da šutirate savršeno da biste ga pobedili“.

Priznao je i da prati Evroligu koliko mu vreme dozvoli.

„Otac mi je pričao o svom putu u Evropi, ali postoji vremenska razlika. Nisam baš u prilici da pratim čitave utakmice. Ali gledam Evroligu. Olimpijakos je veoma dobar u ovom trenutku u Grčkoj. Srećan sam što grčki i srpski timovi dobro igraju u Evroligi. Srećan sam što reprezentujem ove dve zemlje“.


tagovi

Andrej StojakovićPeđa Stojaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara