Alen Smailagić (©ABA LIGA – Dragan Stjepanović)
Alen Smailagić (©ABA LIGA – Dragan Stjepanović)

Smailagićev najefikasniji meč u crno-belom i Anđušićevih šest trojki za rutinsku pobedu nad Cibonom

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.01.23. | 20:44

Ekipa Željka Obradovića sa pola gasa do osme pobede u nizu

Partizan Mozzart Bet je spreman za put u Tel Aviv, Makabi i novu duplu nedelju Evrolige. Posle iscrpljujućeg nadigravanja sa Monakom, Željko Obradović ponovo je dao oduška nosiocima – Panter ni punih 13, Lesor 12, Egzum sedam, Madar devet minuta – kako bi razigrao one sa slabijom minutažom, a rezultat toga je nova ubedljiva pobeda. Cibona je bila dobar sparing partner, ništa više od toga - 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11).

Protiv Zadra teret je izneo kvartet Vukčević Avramović – Smailagić – Koprivica, večeras su to učinili Alen Smailagić, Danilo Anđušić i Tristan Vukčević. Uz novu kanonadu van linije 6,75 metara uobličenu sa 17 trojki!

Izabrane vesti

Možda ne najbolju, ali svakako najefikasniju utakmicu u crno-beloj opremi odigrao je nekadašnji košarkaš Golden Stejta. Opet hvata zalet i formu iz perioda kada je tek stigao u Humsku, vidi da se da mu svaki minut na parketu utiče pozitivno na ego i prvenstveno samopouzdanje, koje polako treba da prenese i na evroligaške parkete što bi i te kako pomoglo Obradoviću da dodatno proširi rotaciju. Nije se previše trošio iako je Zek Ledej bio van protokola kako bi odmorio. Proveo je na terenu oko 18 minuta i susret završio sa 20 poena (8/10 iz igre, 1/2 za tri), dve asistencije, te po jednom ukradenom i uhvaćenom loptom.

Minute rezervisane za Ledeja podelili su Tristan Vukčević i Vladimir Brodzijanski, kome bi posle ispadanja Balše Koprivice iz rotacije zbog mononukleoze mogla da se vrati minutaža, osim ako klub ne odluči da posegne za pojačanjem na tržištu. Vukčević je dobio novu priliku da stekne preko potrebno iskustvo. Nisu Zadar i Cibona kvalitet kakav su nekad bili, ali od nečeg mora da se krene. A, svaki minut u igri za momka koji će u martu da napuni 20 godina od velikog je značaja. Još jednu svestranu rolu imao je mladi dugajlija, sa 14 poena (5/10 iz igre, 2/6 za tri) i 10 skokova za dabl-dabl, uz dve asistencije.

Prvo lice utakmice bio je Danilo Anđušić. Nije ga bilo protiv Zadra zbog manje povrede, a onda se protiv Monaka i Cibone raspucao u njegovom stilu. Četiri trojke protiv Kneževa, pa sada još šest! Anđušić je nesumnjivo igrač kome treba da oseti poverenje trenera, a kada to dobije sve je mnogo lakše. Igrao je lakoperno srpski reprezentativac i za nešto više od 16 minuta spakovao 22 poena (6/10 za tri) i na to dopisao tri asitencije uz dve uhvaćene lopte za indeks korisnosti 22.

Cibona je uspela da izdrži jednu i po četvrtinu, pre nego što je Partizan Mozzart Bet potpuno preuzeo kontrolu utakmice kako bi do kraja postepeno dizao tempo i razliku. Ponovo je dobra odbrana na mahove bila tas na vagi. Gostima su napadi propadali u bezidejnosti kako da probiju Partizanovu odbranu, a kako to obično bude iz velikog zalaganja na svojoj polovini izvlači se potreban elan za lakši i efikasniji napad. To se jasno videlo u drugoj četvrtini kada je razlika počela da raste pošto su ubačena 32 poena, ali i kroz brojke – bezmalo 54 odsto za dva (14/26) i čak 47 odsto za tri poena uz 17 trojki iz 36 pokušaja! Cibona nijednu četvrtinu nije završila sa više od 19 poena, a u poslednjoj je imala tek 11.

-------------------------

Jadranska liga, 14. kolo

PARTIZAN MOZZART BET – CIBONA 93:68

/17:19, 32:19, 25:19, 19:11/

Beogradska arena, Novi Beograd.

Gledalaca: 7.133;

Sudije: Saša Pukl, Radoš Savović, Nermin Nikšić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 14 (10sk), Avramović 3 (8as), Panter 3, Smailagić 20, Papapetru 7, Egzum 5, Brodzijanski 3, Naneli -, Lesor 7, Trifunović 6, Anđušić 22 (6/10 za tri), Madar 3.

CIBONA: Vuković 6, Radovčić 5, Mesiček 3, Perasović 5, Smajlagić 3, Majcunić -, Mazalin -, Aranitović 16, Baković 13 (9sk), Kapusta 7, Ljubičić 8, Bundović 2.

-------------------------

Sve je lakše bilo kada se igra timski, na obe strane. Tako su i crno-beli izgledali mnogo opuštenije kako su minuti prolazili... Na 93 poena Partizan Mozzart Bet podelio je 26 asistencija, najviše u regionalnom takmičenju od početka sezone. Najviše u tom segmentu prednjačio je Aleksa Avramović. Nije ga hteo šut, pošto je bio precizan samo jednom iz pet pokušaja, ali levoruki bek iz Čačka prepoznao je kada treba da stane sa pokušajima i posveti se razigravanju saigrača. Na kraju je podelio osam završnih dodavanja.

Jedini segment u kojem je Parni valjak i večeras bio u zaostatku za protivnikom su skokovi. Cibona ih je imala jedan više i para oči to što su gosti uspeli da uhvate čak 12 lopti u Partizanovom reketu, mada nisu ostvarili profit iz toga pošto su uzeli tek 12 poena iz sekundarnih napada.

Najbolji u dresu Cibone bio je Aleksandar Aranitović. Nekadašnji košarkaš beogradskih večitih podsetio je na dane kada je važio za jednog od najperspektivnijih igrača svoje generacije, a za nepuna 32 minuta imao je 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Marko Baković sa 13 poena uz jednu uhvaćenu loptu do dabl-dabla. Mladi krilni centar najviše je namučio domaćina u fazi skoka, jer je čak pet puta bio najviši u reketu na suprotnoj polovini terena.

Partizan Mozzart Bet sledeći meč igra u sredu, kada gostuje Makabiju. Dva dana kasnije u Beogradsku arenu stiže Baskonija.

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak

Split - Budućnost 87:85

/Nelson 24 - Rejnolds 19/

Borac Mozzart - Cedevita Olimpija 74:76

/Čarapić, Hejl 16 - Ferel 19/

Nedelja

Mega - FMP 77:72

/Rudan 16 - Frejzer 29/

MZT Skoplje - Crvena zvezda 57:80

/Ver 16 - Kampaco 23/

Partizan Mozzart Bet - Cibona 93:68

/Anđušić 22 - Aranitović 16/

Ponedeljak

18.00: (2,15) Studentski Centar (14,5) Zadar (1,80)

Sreda

18.00: Mornar - Igokea

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Alen SmailagićTristan VukčevićDanilo AnđušićAleksandar AranitovićKK PartizanPartizan Mozzart BetCibona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara