Luis Saliven protiv Cibone (©ABA League/Cibona/Marin Susic)
Luis Saliven protiv Cibone (©ABA League/Cibona/Marin Susic)

Split deklasirao Cibonu usred Zagreba i napravio važan korak ka doigravanju

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.02.23. | 22:48

Ubedljiv trijumf ekipe sa Gripa u hrvatskom derbiju

Upala je Cibona u kanal, jedva dobila desetkovani Borac Mozzart sa sedam igrača u rotaciji, a večeras je pretrpela i peti poraz u poslednjih šest utakmica. I to veoma težak. Split je slavio u Draženovom domu sa ubedljivih 90:72.

Ekipa Srđana Subotića je tako napravila bitan korak ka plej-ofu, pošto je ubeležila osmu pobedu (8-11), preskočila Cibose i zauzela osmu poziciju na tabeli ABA lige.

Izabrane vesti

Žuti su ključnu prednost napravili već u drugom kvartalu, koji su dobili sa ubedljivih 30:14. U trećoj deonici su otklonili sve dileme o pitanju pobednika, pošto su u poslednjih 10 minuta ušli sa velikih 72:46. Domaćin je do kraja uspeo koliko toliko da ublaži poraz.

Šenon Šorter je sa 19 poena i šest skokova predvodio pobedničku ekipu, dok je Luis Saliven ubeležio dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova. Dominik Mavra je dodao 13 poena, 11 je ubeležio talentovani Boris Tišma, dok je do 10 brojao Roko Leni Ukić.

Kod posrnule ekipe Josipa Sesara 15 poena Lovra Mazalina, 12 je ubacio bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Aleksandar Aranitović, dok je do 10 brojao Borna Kapusta.



tagovi

CibonaKK SplitABA ligaŠenon ŠorterAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara