(©ABA liga/Ivica Čavka)
(©ABA liga/Ivica Čavka)

Split ređa poraze u neizvesnim završnicama: Igokea okrenula u Gripama, tercet Mudi – Jeremić – Atić sipao trojke

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 20:24

Žuti posustali u poslednjoj deonici…

Cibona se nalazi “ni na nebu, ni na zemlji”, glavni zadatak odgovornih iz zagrebačkog kluba je da hrvatski velikan preživi, da katanac ne bude stavljen u bravu. Dugovi su ogromni, poverioci se trude da otežaju, a situacija nije sjajna ni u ostalim timovima iz susedstva koji igraju ABA ligu.

Finansijska omča im ne visi oko vrata, ne batrgaju se, ali daleko od toga da mogu da sastave respektabilne ekipe. U najboljem slučaju mogu da se uguraju u plej-of, ali ni Zadar, ni Split nisu dobro otvorili novu sezonu. Kako je krenulo, cilj će biti opstanak. Oba tima su poražena na startu, a u Gripama ni posle drugog ne znaju za pobedu, pošto je Igokea teškom artiljerijom stigla do preokreta – 95:90.

Izabrane vesti

I prethodne sezone Splićani su umeli da zaigraju dobro, da naprave probleme gotovo svima, međutim, često su i ispuštali protivnike. Nisu znali da “zatvore” utakmicu i zbog toga su izvisili za doigravanje. Srđan Subotić je napustio klupu, tim je preuzeo Slaven Rimac, ali nije krenuo kako su svi u gradu pod Marjanom priželjkivali.

Dva kola i – dva poraza. I to oba na domaćem parketu. Trostruki evropski prvak je pao u dve uzbudljive završnice, ostao je praznih šaka. Izvanredno su šutirali košarkaši Igokee sa distance, mrsili su mrežice na Gripama. Pogodili su 12 trojki, na taj način napravili razliku i okrenuli utakmicu u svoju korist. Marko Jeremić i Stefan Mudi su pokrenuli ekipu, dali su joj krila, a ključni poeni delo su Edina Atića.

Igokea je sipala trojke u finišu, nisu se udarne igle tima osvrtale na promašaje. Resetovali su Stefan Mudi i Marko Jeremić memoriju, iznova pokušavali i – pogađali. Kombinovano su ubacili sedam trojki, sa Edinom Atićem zbirno deset. Taj tercet bio je najzapaženiji. Američki bek upisao je 19 poena, koliko i Šemijel Stivenson kod Splita, dok je Edin Atić dodao 14, a Marko Jeremić 12.

Izuzetno bitnu ulogu u pobedi Igokee imao je Zoran Nikolić, kome je malo nedostajalo da dođe do tripl-dabla. Imao je devet poena, osam asistencija i sedam skokova. Nikola Tanasković je upisao 11 poena i sedam uhvaćenih lopti.

ABA LIGA – 2. KOLO:

Petak

Split – Igokea 90:95

/Stivenson 19 – Mudi 19/

Mega – Borac Mozzart (u toku)




tagovi

KK SplitIgokeaABA ligaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara