""
""

Srbija pobedom otvorila EP! Radanov igrao sam poslednjih pet minuta, Simanić dabl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.16. | 20:39

Gurovićevi Orlići dobro startovali u Turskoj

Juniorska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na premijeri Evropskog šampionata u Turskoj! Ekipa Milana Gurovića imala je dosta problema da slomi otpor odgovarajuće selekcije Slovenije, ali je u poslednjoj deonici dodala gas i bila prava kada je bilo najpotrebnije. Pre svih, u ključnim momentima na svom prepoznatljivom nivou bio je Aleksa Radanov. Na kraju - 68:60 za Orliće.

Izabrane vesti

Slovenija je rešila u svoju korist prvu četvrtinu (18:13) i odmah stavila do znanja našim momcima da neće biti lak zalogaj. Srbija je odgovorila u drugoj četvrtini istom merom (19:13), a u trećoj se vodila vrlo izjednačenja borba. Igralo se koš za koš. Orlići su krenuli da lome rivale tek polovinom poslednje četvrtine. Naši glavni aduti Boriša Simanić i Aleksa Radanov proradili su kada je bilo stani pani. Pogotovo Radanov koji je vezao čak 14 poena u samom finišu, ubacivši sve poene našeg tima u poslednja četiri i po minuta. 

Bek Crvene zvezde završio je meč sa 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije uz jako dobar šut iz igre. Za dva 5/9, za tri 3/6. Radanova je pratio Simanić. Iako ne igra za crveno-bele i jako mu nedostaju minuti na parketu, supertalentovani krilni košarkaš dokazao je još jednom da je u svom uzrastu dominantan. On je utakmicu završio sa 18 poena i 13 skokova. Nešto slabije mu je išao šut za za tri, ali svi ostali parametri bili su više nego zadovoljavajući.   

U našem timu još samo petorica igrača upisala su se u strelce. Stefan Đorđević dodao je 10 poena (kompletirao dabl-dabl sa 11 skokova), Uskoković 7, Mišković 6, Musić 3 i Beslać 1 poen. Kod Slovenaca najefikasniji bio je Ožegović sa 14 koševa. 

Srbija sutra od 18.30 igra protiv Rusije, a uposlednjem meču grupe D sa Francuskom. U četvrtfinale prolaze dva prvoplasirana tima.

(foto: MN Press) 


tagovi

Srbija U18SrbijaMilan Gurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara