Luka Vildosa i Aleksandar Aranitović  (©ABA League/Marin Susic)
Luka Vildosa i Aleksandar Aranitović (©ABA League/Marin Susic)

Srca puna zbog pobede protiv Zvezde, novčanici i dalje zjape prazni: Cibonini košarkaši stupili u štrajk

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 17:31

Neće trenirati, niti igrati dok ne dobiju platu...

Godinama Cibona životari, sve se svelo na od danas do sutra. Neretko i lažna obećanja, a često na probijanje rokova za isplate plata. Ćutali su košarkaši Cibone i trpeli, nadali se da će se nešto promeniti i da će Uprava pronaći rešenje za izlazak iz teške finansijske situacije. Da će biti nagrađeni za veliki pobedu protiv Crvene zvezde u Zagrebu.

I dalje nisu dobili ni “ćoravog dinara”, i dalje im novčanici zjape prazni, iako je postojao načelan dogovor da će dobiti makar jednu platu do kraja februara i pre pomenutog duela sa regionalnim šampionom pod Tornjem. Strpili su se još malo, sačekali da vide hoće li biti kakvog pomaka i lepih vesti. Pošto ih nije bilo, a već je sredina marta, košarkaši Cibone su dolučili da stupe u štrajk.

Izabrane vesti

Prekipelo je i igračima i treneru Josipu Sesaru, jer situacija u posrnulom hrvatskom velikanu sve više podseća na onu iz kultnog filma “Maratonci trče počasni krug”. Obećanja, obećanja I još malo praznih obećanja, pa sve može stati u repliku Bilija Pitona: “U januaru ste rekli lova u aprilu, od tog obećanja je prošlo godinu dana. Nemojte da me lažete više”.

Od početka sezone košarkaši Cibone su sve skupa videli jednu platu, toliko im je novca prošlo kroz ruke. I to u dve rate. Zbog toga su doneli odluku da stupe u kolektivni štrajk, piše Germanijak. Danas nisu trenirali, neće ni narednih dana. Sve dok na snazi bude status kvo ni oni se neće pojaviti u hali. A, upitno je i hoće li igrati utakmice dok im se ne isplati deo zaostalih zarada.

Uprava zagrebačkog kluba je u škripcu, mora što pre da pronađe novac, jer Cibonu u subotu očekuje zaostali meč ABA lige sa Cedevita Olimpijom. Trenutno nema garancija da će ekipa uopšte otputovati u Ljubljanu. U nezgodnom momentu su košarkaši i struka stupili u štrajk…

Ciboni u ABA ligi ne gori pod nogama, ali situacija nije bajna. Zagrebački klub, za sada, ne mora da brine za opstanak, ima osam pobeda – tri više od Borac Mozzarta, koji se nalazi na pretposlednjem mestu – a u narednom periodu nema težak raspored. Tačnije, ne igra sa timovima iz vrha. Najteže je prebrodila, što se tiče bitaka na terenu, no veliko je pitanje hoće li se u idućim sedmicama pojaviti na terenu i kakve posledice će to vući.

Pritom, Cibona paralelno igra i u hrvatskom šampionatu, ima podjednak broj bodova kao Cedevita junior, Split i Zadar, i boriće se za duplu krunu. Pod uslovom da Uprava obezbedi stredstva za funkcionisanje kluba i prvotimcima isplati zarade.



tagovi

CibonaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara