Foto: FIBA
Foto: FIBA

Šreder se trudio da izbaci Nemce, Bertans promašio polufinale

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 12:31

Nemci u polufinalu Mundobasketa. Čeka ih okršaj sa Amerikancima

Kada imate lidera ekipe, nekoga na koga računate da vam donosi pobede i koji je to radio tokom karijere, a i tokom ovog Mundobasketa, onda je zaista velika misterija šta se danas dogodilo Denisu Šrederu. Plejmejker Nemaca je odigrao bez ikakve dileme najgoru utakmicu u karijeri, toliko lošu da je mogao da prospe čitavu utakmicu Nemačke u četvrtfinalu Mundobasketa. Na kraju su braća Vagner odradila najveći posao, sprečili su novu senzaciju Letonije. Imao je Davis Bertans šut za pobedu, ali dalekomenta lopta nije prošla kroz obruč. Na kraju Nemci idu na Ameriku posle pobede sa 81:79.

Ovime se bajka Letonaca završila. Izbacili su Francuze, pobedili Špance, izbacili Brazilce... sve to bez Kristapsa Porzingisa, ali protiv žilavih Nemaca nisu mogli. Doduše nisu bili bez šanse, sve je moglo da bude drugačije da je samo poslednji šut Bertansa ušao. Denis Šreder se potrudio svojski da Letonce konstantno ostavi u igri. Dovoljno je samo da istaknemo da je meč otvorio sa 12 uzastopnih promašaja iz igre. Međutim, ta brojke ni blizu ne mogu da opišu kako je igrao. Ispod svakog nivoa očekivanja.

Izabrane vesti

Okončao je meč sa devet poena, a šut iz igre mu je bio 4/26 (15%). Za tri je promašio svih osam pokušaja. Imao je i četiri izgubljene lopte, a kada se sve to prevede u indeks korisnosti, on glasi: minus 10.

Čak i sve ove brojke ne govore koliko su Šrederove odluke mogle da pokvare sve za Nemce. On je konstantno imao loptu u rukama. Neprestano šutirao, posebno u poslednjem minutu kada je promašio sve što je mogao i tako otvorio idealnu priliku da se Letonci vrate iz dvocifrenog minusa preko Žagarsa, ali na kraju je tragičar Bertans. Doduše, nema šta da mu se zameri.

Nekadašnji igrač Partizana je uzeo težak šut posle izgubljene lopte Šredera. Podigao se sa oko osam metara udaljenosti i nije pogodio.

Što se Nemaca tiče, kada nisu imali Šredera, ostatak tima je svojski morao da povuče. Istakli su se braća Vagner, Moric i Franc. Posebne pohvale zaslužuje Franc koji nije igrao još od prvog kola zbog povrede. Ovu utakmicu je okončao sa 16 poena. Njegov brat je dodao 12. Andreas Obst je imao 13, a dvocifren je bio još Johanes Timan sa 10.

Kod Letonaca ponovo je blistao Arturs Žagars sa 24 poena. Pratio ga je Davis Bertans sa 20. Nekadašnji igrač Partizana je izvanredno otvorio utakmicu sa tri trojke iz isto toliko pokušaja. Na kraju je pogodio šest iz 13 pokušaja. Moramo da istaknemo i Rolandsa Šmitsa koji je okončao duel sa 14 poena.

Uprkos porazu, Letonci mogu da budu ponosni zbog partija koje su pokazali na ovom Mundobasketu.

Nemci sa druge strane prave veliki uspeh, to niko ne može da im oduzme. Idu u polufinale, ali sa ovakvom igrom neće imati ni promil šanse protiv Amerikanaca koji ih čekaju u petak.


tagovi

Denis Šrederkošarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara