""
""

Srpski glas iz Atine: Olimpijakos će teško bez Printezisa

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 13:04

"Ipak, blagu prednost dajem Pirejcima kada je u pitanju pobednik serije”, kaže košarkaš AEK-a Dušan Šakota

Atinski AEK je sa 3:1 u seriji pobedio Aris i tako osvojio treće mesto u grčkoj ligi. Značajnu ulogu tokom celog šampionata imao je i krilni centar Dušan Šakota koji za Mozzart Sport potvrđuje da je cilj AEK-a za ovu sezonu ispunjen.

“Bilo nam je veoma bitno da osvojimo treću poziciju, odmah iza Olimpijakosa i Pantatinaikosa, a svaka utakmica bila je izuzetno turbulentna. Vodila se velika borba i mi smo izdržali, pre svega na psihološkom planu”, kaže za naš portal Šakota.

Izabrane vesti

Vaša treća pozicija  kao ranijih godina ne donosi igranje Evrolige?

“Sad je to samo stvar prestiža, ali rezultat dobija na značaju kad se zna da smo minulih godina iz treće, pa druge lige, stigli do pozicije broj tri u elitnoj diviziji. A naredne sezone igraćemo  Evro Kup”.

U Grčkoj još uvek nije poznat novi prvak. Trenutno Olimpijakos vodi sa 2:1. Šta očekujete?

“Serija za šamionsku titulu je veoma čudna. Ranijih godina nije bilo brejkova, što je sad slučaj. Sad se igra u dvorani Zelenih i mislim da će PAO dobiti četvrtu utakmicu, naročito jer se povredio Jorgos Printezis jedan od  ključnih igrača Olimijakosa. Smatram da će se igrati svih pet utakmica, ali timu iz Pireja dajem veće šanse”.

Da li je bilo vremena da se isprate srpske polufinalne serije?

“Zbog naših mečeva nije, ali sad ću se fokusirati na duele koji slede. Očekujem i Partizan u finalu, onda će biti teško kako Zvezdi, tako i crno-belima. Trener Aleksandar Džikić je puno radio na pripremi finalnnih utakmica. Zvezda ne sme da u seriju uđe sa mišlju da je apsolutni favorit jer joj se tako nešto može osvetiti. Očekujem interesantne mečeve koje ću gledati uživo”.

Kakva je, lično za vas, bila sezona i  šta dalje planirate?

“Kao kapiten AEK-a trudio sam se da dam pun doprinos uspesima tima. Na drugima je da procenjuju koliko sam uspeo. Sa klubom imam ugovor na još godinu dana, a voleo bih da dugo ostanem ovde. Na meni je da radim i budem spreman”.

U AEK-u ulogu generalnog menadžera kluba ima vaš otac Dragan Šakota?

“Lepo je da otac i sin sarađuju u istoj ekipi, ali nije lako pre svega za mene. Postoji pritisak i moram da opravdam očekivanja, naročito ovde u Grčkoj. Uvek sam se trudio, i kad je otac bio trener, da imamo profesionalan odnos. Mislim da mu ovaj posao u potpunosti leži, a i meni je lakše”.

Kad možemo da vas očekujemo u Srbiji?

Uskoro stižem u Beograd koji jako volim i biću tu celo leto. Radujem se što ću utakmice između Zvezde i Partizana gledati uživo”, zaključio je Dušan Šakota.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Jorgos PrintezisGrčkaEvropaDušan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara