Screenshot - euroleaguebasketball.net
Screenshot - euroleaguebasketball.net

STATISTIKA: Dominacija u skoku i prava timska pobeda

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.03.22. | 21:26

Košarkaši Crvene zvezde kontrolisali situaciju pod košem na oba kraja terena, u listu strelaca se upisali svi koji su kročili na parket

Paklena nedelja je gotovo, a Crvena zvezda je izuzev poraza od Partizana u ABA ligi, upisala tri pobede u Evroligi. Posle Baskonije i madridskog Reala, nošna sjajnom podrškom sa tribina, tukla je i Makabi Tel Aviv (84:77). Neverovatno je sa koliko su energije igrali puleni Dejana Radonjića, s ozbirom na napore kojima su bili izloženi u poslednje vreme, a protiv atletski sjajne i daleko odmornije ekipe uspeli su da imaju potpunu dominaciju pod obručima.

Zvezda je uhvatila 42 skoka, od čeka čak 18 u napadu. Sa druge strane Makabi je uhvatio 16 lopti manje pod obručima, samo četiri pod Zvezdinim košem! Prednjačio je Ognjen Kuzmić sa osam skokova (dva ofanzivna), a interesantno je da je čak tri u napadu ubeležio Nikola Ivanović.

Izabrane vesti

Imali su crveno-beli i više asistencija (20:14), a ponovo je Radonjić sjajno raspodelio minute, pa je tako došlo i do ravnomerne raspodele poena. Svi koji su dobili priliku da kroče na parket su se upisali u listu strelaca, najefikasniji je bio Nikola Kalinić sa 15, dok je Stefan Lazarević upisao najmanje - dva.

Crveno-beli su za tri šutrali 11/35 (31,4 odsto), za dva 19/36 (52,8 odsto) i sa linije penala 13/16 (81,3 odsto).

Kompletnu statistiku sa meča 29. kola Evrolige između Crvene zvezde i Makabi Tel Aviva pogledajte OVDE.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Makabi Tel Avivstatistika

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara