Screenshot - euroleaguebasketball.net
Screenshot - euroleaguebasketball.net

STATISTIKA - Partizan: Slab šut sa distance i 18 izgubljenih lopti glavni razlozi poraza u Badaloni

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 23:49

Crno-beli pogodili samo četiri trojke i greškama dali vetar u leđa rivalu

Bolan poraz Partizana. Nije borba za prvo mesto u Grupi A gotova, ali Huventud posle trijumfa (92:84) ima veliku prednost. Ima dve pobede više i bolji bilans u međusobnim duelima, na šest rundi do kraja prve faze. Domaćin je trojkama ubijao sve pokušaje crno-belih da uhvate rezultatski priključak, a puleni Željka Obradovića nisu imali odgovor sa distance.

Pogodio je Rodion Kuruc trojku u uvodnim minutima utakmice i činilo se da bi ovo moglo da bude još jedno blistavo veče Partizana. Ipak, crno-beli su do kraja ubacili još tri (4/15 - 26,7 odsto), a Letonac stao na sedam postignutih poena u prva tri minuta utakmice. Po trojku su dali još Kevin Panter, Nemanja Dangubić i Alen Smailagić.

Izabrane vesti

Kako je i Obradović istakao na konferenciji za medije posle utakmice, njegovi puleni su nepotrebnim greškama dali priliku agresivnom protivniku da se vrati u meč, a Huventud je posle rafalom sa distance (16/35 - 45,7 odsto) stekao kontrolu i trasirao put ka pobedi. Crno-beli su na kraj imali čak 18 izgubljenih lopti, sa četiri je prednjačio Kuruc.

Procenti za dva poena i sa linije penala na zadovoljavajućem nivou - 25/42 za dva (59,5 odsto) i 22/28 bacanja (78,6 odsto). Imali su košarkaši Partizana i kontrolu skoka u većem delu utakmice - 29 (10 ofanzivnih) - ali je Huventud na kraju sa par uhvaćenih lopti u napadu i u tom segmentu uhvatio priključak - 28 (12 ofanzivnih).

Treba napomenuti i da je Partizan večeras imao samo 12 asistencija, za polovinu su bili zaslužni Jam Madar i Panter (po tri). Pobednički sastav je imao šest završnih dodavanja više.

Kompletnu statistiku pogledajte OVDE.



tagovi

KK Partizanstatistika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara