Nenad Stefanović (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Nenad Stefanović (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Stefanović: Regenerisali smo se i oporavili od povreda, ali sigurno nećemo potceniti MZT

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.11.22. | 16:43

"U ovoj ligi svako svakoga može da pobedi i to smo videli u prethodnim kolima. MZT zaslužuje svako poštovanje, spremamo se za njih kao za bilo kog drugog protivnika i očekujem da uz dobru energiju i prepoznatljivu igru u odbrani sačuvamo naš domaći teren", rekao je trener tima iz Železnika pred duel 7. kola ABA lige sa Skopljanima

FMP iza sebe ima mini-ciklus teških utakmica, ali i velikih pobeda. Panteri su se suočili sa tri pretendenta za najviši plasman u regionalnom takmičenju, izgubili od branioca trona Crvene zvezde, ali savladali Budućnost u Železniku i Cedevitu Olimpiju u Ljubljani.

Usledila je reprezentativna pauza, a nju su stručni štabi i igrači iskoristili za regeneraciju, ali i vredan rad na treningu. Sledi povratak u takmičarski ritam i FMP (5-1) na domaćem terenu otvori 7. kolo ABA lige. U petak od 18 časova u Železnik dolazi MZT iz Skoplja (1-5).

Izabrane vesti

MTZ je ostvario samo jednu pobedu dosad, ali je imao i prilično težak raspored, gde je igrao protiv gotovo svih kandidata za najviši plasman. Izgubio od Crvene zvezde, Partizan Mozzart Beta i Budućnost na startu, potom dobio Studentski centar kod kuće, a onda vezao poraze u duelima sa Cedevitom Olimpijom i Mornarom.

Trener Pantera Nenad Stefanović je zato veoma oprezan pred duel sa Skopljanima.

"Nakon reprezentativne pauze, vraćamo se u takmičarski pogon što se tiče utakmica. Mislim da smo jako dobro iskoristili pauzu nakon tri izuzetno teške utakmice koje smo imali. Igrači su se regenerisali, oporavili od sitnih povreda koje smo imali. U dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju očekujemo utakmicu protiv MZT-a. Sigurno je da stanje na tabeli ne oslikava realan kvalitet i igre koje MZT pruža u dosadašnjem toku prvenstva. Imali su izuzetno težak raspored po kom su igrali protiv najboljih ekipa u ligi i mislim da nivo njihove igre zaslužuje veći broj pobeda nego što realno imaju. Zbog svega navedenog sa naše strane nikakvo potcenjivanje ne dolazi u obzir i to se sigurno neće dogoditi. U ovoj ligi svako svakoga može da pobedi i to smo videli u prethodnim kolima. MZT zaslužuje svako poštovanje, spremamo se za njih kao za bilo kog drugog protivnika i očekujem da uz dobru energiju i prepoznatljivu igru u odbrani sačuvamo naš domaći teren", rekao je Stefanović.

Slično viđenje naredne utakmice imao je i prvotimac Aleksa Stepanović koji iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolje partije.

"Nakon veoma bitnih pobeda protiv ekipa Budućnosti i Cedevite Olimpije, sledi utakmica protiv iskusne ekipe MZT-a. Mislim da njihova pozicija na tabeli nije realna jer su imali veoma težak raspored na početku lige. Mi smo period usled reprezentativne pauze iskoristili da se oporavimo i zalečimo sitne povrede koje smo imali. Uz pravi pristup i energiju u odbrani imamo pravo da se nadamo novoj pobedi na domaćem terenu pred našom publikom", rekao je Stepanović.

FMP poziva publiku da u što većem broju ispuni dvoranu i napominje da je ulaz besplatan.

"Podrži Pantere u nameri da produže bajkovit početak sezone u regionalnom takmičenju", stojio u saopštenju kluba.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

18.00: (1,15) FMP (20,0) MZT Skoplje (6,00)

20.00: (1,35) Studentski centar (16,0) Borac Mozzart (3,50)

Subota

16.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

18.00: (3,90) Zadar (16,0) Budućnost (1,30)

20.00: (1,85) Igokea (14,0) Cedevita Olimpija (2,05)

Nedelja

17.00: (1,55) Mornar (14,5) Mega (2,70)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -22,5) Split (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPMZTMZT SkopljeNenad StefanovićAleksa StepanovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara