Marko Jošilo (©Igokea/Nikola Vuruna)
Marko Jošilo (©Igokea/Nikola Vuruna)

Studentima iz Podgorice malo sjajni Kamenjaš u Laktašima: Igokea napravila bitan korak ka plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 19:11

Postaje sve jasnije ko će u doigravanje

Nije trebalo puno košarkašima Igokee da se posle poraza od Partizana vrate na pobednički kolosek. Dočekali su u Laktašima ekipu Studentskog centra, koja je stigla osokoljena trijumfom nad ekipom Budućnosti u minulom kolu. Gosti iz Podgorice su pružili dobar otpor u prvom poluvremenu, ali su poklekli po povratku sa pauze, te su Igosi rutinski upisali trijumf - 83:67.

Ekipa Dragana Bajića je došla do 13. pobede (10 poraza), trenutno je treća na tabeli, ali je napravila ozbiljan korak ka obezbeđivanju mesta u doigravanju. Partizan i Crvena zvezda su zasada nedostižni, ali Igosi su na dobrom putu da se nađu u četvrtfinalu. Ponadali su se u redovima SC Derbija da bi u istorijskoj sezoni mogli do doigravanja, ali nisu uspeli da savladaju još jednu veliki i bitnu prepreku. Dobili su sastav iz Laktaša na svom parketu, ali je Igokea nadoknadila minus i stekla prednost u međusobnim duelima. Tako će i da izgubi preostala tri meča ostati ispred sastava iz Podgorice, te je blizu toga da i matematički obezbedi mesto među šest najboljih.

Izabrane vesti

Igokea je pokazala bolju timsku igru (23:15 odnos u asistencijama), a na kraju je presudila kontrola lopte. Gosti su je u 17 navrata izgubili (Igokea osam), dok je domaćin upisao čak 12 krađa, a Studenti svega tri.

Dobila je Igokea prvi kvartal 23:15, ali su gosti iz Podgorice pokazali zube u nastavku. Ubacili su 20 poena u drugom periodu, a domaćina sveli na svega 13, te su na odmor otišli sa pola koša zaostatka. Ipak, po povratku sa pauze domaćin je stavio stvari na svoje mesto. Bajićeva četa dobija treći period sa 27:13 i tu već rešava pitanje pobednika.

Igose je sa 19 poena predvodio Dešon Stivens, koji je bio nezaustavljiv u reketu (9/13). Džejms Robinson je dodao 13 poena, koliko je ubacio i njegov zemljak Antabija Voler. Dvocifren sa 12 poena i Marko Jošilo. Dalibor Ilić nije preterano šutirao, pa je susret okončao sa svega šest poena, ali je uhvatio čak 13 lopti pod obručima. Aleksa Radanov je punio sve statističke kolone, pa je susret okončao sa šest poena, po pet asistencija i skokova, kao i po jednom blokadom i ukradenom loptom.

U poraženoj ekipi je praktično sam igrao Kenan Kamenjaš. Odlični centar je ubacio 20 poena, jedan skok mu je nedostajao za dabl-dabl, upisao je i tri asistencije - sve za indeks 30. Najveći na meču, ali uzalud jer je njegova ekipa izgubila.

ABA LIGA – 24. KOLO

Subota

Igokea - Studentski centar 83:67

/Stivesn 19 - Kamenjaš 20/

FMP - Borac U TOKU

Nedelja

17.00: Cedevita Olimpija – Partizan

19.00: Mornar – Zadar

21.00: Budućnost – Cibona

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda – Krka

18.00: Split – Mega Mozzart

*** kvote su podložne promenama



tagovi

IgokeaStudentski centarMarko JošiloDalibor IlićKenan Kamenjaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara