Sve je duži red za Luku Dončića! Finiks, Orlando, Lejkersi, Šarlot...

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.04.18. | 16:50

NBA klubovi motre na potencijalnoj pika broj jedan na ovogodišnjem Draftu

Nije se Luka Dončić proslavio sinoć u drugoj utakmici plej-ofa Evrolige u Atini, ali je Real uspeo da savlada Panatinaikos i tako dođe u veliku prednost uoči nastavka serije u Madridu. Dončić je imao mirnu utakmicu sa svega osam poena i pet skokova, a zbog problema sa faulovima bio je ograničen na svega 26 minuta.

To, ipak, nije sprečilo skaute brojnih NBA klubova da u loži OAKA Arene u svoje tefter pribeleže nove utiske o kvalitetima zlatnog reprezentativca Slovenije. Među brojnim viđenim gostima prethodne večeri našli su se Generalni menadžer Orlanda Džon Hemond, zatim i GM Los Anđeles Lejkersa Rob Pelinka, te Mič Kupčak iz Šarlot Hornetsa. Podsetimo, od ranije se Luka Dončić dovodi u jaku vezu sa Finiks Sansima koji ima najveće šanse da sa jednog od prva dva mesta bira pika na Draftu, a kako se sve glasnije šuška o tome da uprava Finiksa planira da obavi razgovore sa Igorom Kokoškovim, koji je sa Slovenijom uzeo evropsko zlato prošle godine u Istanbulu, vrlo je moguće da bi Sansi mogli da se okrenu upravo ultratalentovanom Slovencu. Košarkaška planeta još čeka Luku Dončića da zvanično potvrdi svoj izlazak na NBA Draft. 

Izabrane vesti

 

Dončićev glavni konkurent za najvišu poziciju na predstojećem Draftu biće gotovo sigurno Deandre Ejton sa univerziteta Arizona, o čijim kvalitetima ste mogli da čitate u intervjuu sa njegovim saigračem Dušanom Ristićem.

Dok Finiks ima najviše šanse da bira prvog pika na Draftu, glavnu konkurenciju čine Memfis, Dalas i Atlanta kao još tri najlošija tima ove sezone. Lutrija za predstojeći Draft biće održan 15. maja, kada će biti poznat tačan redosled biranja na najvećem sportskom izvlačenju zakazanom za 21. jun u Bruklinu.

Pogledajte i kakve su šanse klubovima uoči predstojeće lutrije. 

Foto: Star Sport


tagovi

Finiks SansOrlando MedžikLos Anđeles LejkersŠarlot HornetsLuka DončićNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara