Aleksandar Džikić (Screenshot - twitter.com)
Aleksandar Džikić (Screenshot - twitter.com)

Topla dobrodošlica za Džikića u Jerusalimu: Navijači, cveće i pesma na aerodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 21:39

"Pokušao sam da ih ubedim da sve prođe ispod radara, ali to je deo posla i osećaj je sjajan da budem iskren", rekao je srpski stručnjak

Posle osvojene duple krune u drugom mandatu na klupi Budućnosti, Aleksandar Džikić je krenuo u novu avanturu. Po prvi put će raditi u Izraelu i to u redovima jednog od najuspešnijih klubova - Hapoelu iz Jerusalima.

Uprava kluba predvođena vlasnikom Ejalom Čomskim sa oduševljenjem ga je kao novog trenera predstavila javnosti još krajem juna, a sada je dobio i sjajnu dobrodošlicu na aerodromu u jednom od najstarijih gradova na svetu.

Izabrane vesti

Stigao je u društvu asistenta Srđana Flajsa i kondicionog trenera Filipa Mihajlovića. Uz pesmu ga je dočekala grupa navijača, a dobio je i buket cveća. Delovao je iznenađeno, ali je u izjavi za izraelske medije istakao da mu je doček prijao.

"Pokušao sam da ih ubedim da sve prođe ispod radara, ali to je deo posla i osećaj je sjajan da budem iskren", istakao je Džikić.

Nada se da velikoj podršci u predstojećoj sezoni.

"Znamo se, moji momci i ja znamo ko su oni i nadam se da će prepoznati našu strast i da će razumeti ko smo i onda ćemo moći da sarađujemo. Postoji jedna stvar vezana za navijače, koja mi je uvek bila interesantanta. Igrači traži energiju sa tribina, ali mi ćemo pokušati da njima damu energiju i da nam je oni onda vrate. To je dvosmerna ulica".

Doveo je Hapoel brojna pojačanja ovog leta, poslednje u nizu je reprezentativac Estonije Sim Sander Vene. Smatra srpski stručnjak da je uprava odradila dobar posao.

"Mislim da ćemo imati uspeha, imamo grupu igrača koji će davati sve od sebe jedni za druge. Igraćemo nesebično, takmičarsku košarku. Možda mediji nisu zadovoljni jer nema previše atraktivnih mena, ali tako je kako je. Voleo bih da kao i navijači budete strpljivi i date nam šansu da se dokažemo. Imamo tim koji je voljan da radi, koji želi da se bori na svakom meču i to su stvari koje mogu da garantujem. Mislim da nije vreme da pričamo nešto više".

Stekao se utisak da je bivši trener Partizana prva zvezda Hapoela.

"Nisam zvezda. To je lepo čuti, ali se ne osećam tako. Kada sam rekao da možda igrači nisu dovoljno atraktivni, mislio sam za klup poput Hapoela. Možda ste ovde navikli na drugačije tipove igrača, talenata, a mi ćemo pokušati sa ovim što imamo i videćemo gde će nas to odvesti", zaključio je Aleksandar Džikić, a prenosi Sport Rabbi.



tagovi

Hapoel JerusalimAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara