Detalj sa predstavljanja Aleksandra Džikića kao novog trenera Hapoela (Screenshot - twitter.com)
Detalj sa predstavljanja Aleksandra Džikića kao novog trenera Hapoela (Screenshot - twitter.com)

Džikić na predstavljanju u Jerusalimu: Da li sam lud? Želim da pobeđujem, ali uvek kažem šta mislim

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 21:30

"Dugo smo sanjali da će biti naš trener. Ovo je ostvarenje sna", rekao je vlasnik Hapoela Ejal Čomski

Posle druge epizode u podgoričkoj Budućnosti, osvojene titule i Kupa, Aleksandar Džikić karijeru nastavlja u Izraelu. Danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Hapoela iz Jerusalima, a vlasnik kluba Ejal Čomski je teško zadržavao uzbuđenje.

Izabrane vesti

"Dugo smo sanjali da će biti naš trener. Ovo je ostvarenje sna. Ne samo da će nas košarkaški unaprediti, već će napraviti i sistem. Ima iskustvo na najvišem nivou. Veoma sam srećan što je sa nama, već prvih dana smo napravili sjajnu hemiju. Obožavam što će u klubu biti neko luđi od mene. Osećam da je njegov dolazak nešto što je potrebno DNK Hapoela. Mi smo grupa sa srcem i dušom, a kada ubacite um i iskustvo imate dobitnu kombinaciju", rekao je prvi čovek Hapoela na zvaničnom predstavljanju srpskog trenera i istakao da će Džikić uvek imati poslednju reč, te i da može da angažuje koje god poželi igrače.

Srpski stručnjak je trenersku karijeru počeo u Beovuku, radio potom kao pomoćnik u Partizanu, a zatim i dve godine u Minesota Timbervulvsima. Radio je potom u Olimpiji iz Ljubljane, Krki, Lijetuvosu, vodio reprezentaciju Makedonije pre nego što se vratio u Partizan. Vodio je crno-bele u delikatnom trenutku, pa se nije zadržao duže od sezone. Usledio je odlazak u Budućnost sa kojom osvoja ABA ligu 2018. godine.

Kratko je potom bio u Estudijantesu, pre nego što se minulog leta vratio u Podgoricu. Iako je osvojio oba trofeja na domaćoj sceni, Plavi su rešili da mu se zahvale na saradnji. Hapoel ga je dočekao otvorenih ruku.

"Veoma sam uzbuđen što sam u klubu tako važnom za istoriju izraelske i evropske košarke. Srećan sam što ću raditi sa motivisanim ljudima, to mi je vrlo važno. Čuo sam puno o navijačima u Jerusalimu, imao sreće da budem u dvorani. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi dobrim putem", rekao je Džikić.

Svestan je da ga čeka puno posla.

"Želimo da napornim radom postignemo nešto što se zove odgovornost prema košarci. Prolazimo kroz proces, pravimo tim. Zato mi je teško da detaljnije govorim šta i kako. Želimo da izgradimo karakter i identitet".

Izraelskim timovima godinama unazad vedre i oblače američki košarkaši. Džikić bi to da promeni.

"Ne biram igrače prema nacionalnosti. Cilj nam je da izgradimo tim sa dobrim karakterom i igračima spremnim da naporno rade ka zajedničkom cilju. U Izraelu postoji određen broj domaćih igrača i to je izazov. Trenutno gledamo koji domaći igrači mogu da igraju sa nama po pitanu budžeta. Počećemo od plejmejkera i onda nastaviti da slažemo slagalicu. Trenutno su nam u fokusu izraelski igrači, a posle toga ćemo gledati dalje. Neke igrače jednostavno ne možete da nađete ovde".

Poznat je Džikić i po svom temperamentu, neretko sjajnim izjavama.

"Nemamo vremena da pričamo o tome šta bi bilo ludo uraditi. Želim da zadovoljim nacvijače. Nisam siguran o stepenu ludila, ali ja sam čovek koji uvek kaže šta mu je na umu", zaključio je Džikić.


tagovi

Hapoel JerusalimAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara