Josip Sesar (©ABA LIGA – Cibona / Marin Sušić)
Josip Sesar (©ABA LIGA – Cibona / Marin Sušić)

Trener Cibone: Budimo realni, ovo niko nije očekivao; Zvezda se nije snašla na našu zonsku odbranu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 18:37

“Posle razgovora sa fizioterapeutom, kada sam ga pitao da li će nas biti za utakmicu, on mi je rekao da danas probam nešto što niko nije i eto“, kaže Josip Sesar

Senzacija u Domu Dražena Petrovića dala je Ciboni krila (85:81). Pobeda nad Crvenom zvezdom kod kuće posle više od 11 godina čekanja došla je u trenutku kada se možda odlučuje prvo mesto u ABA ligi, s obzirom da nas već narednog ponedeljka čekati večiti derbi, dok je za posrnulog velikana iz Zagreba ovo dodatni impuls da pojuri plasman u plej-of!

Trener Cibone Josip Sesar imao je razloga da bude prezadovoljan, a na konferenciji za novinare govorio je potpuno iskreno i podvukao da je ovo fantastičan rezultat... I neočekivan.

Izabrane vesti

“Hajde da budemo realni i iskreni, niko ko je dolazio u dvoranu nije ovo očekivao“, nema dilemu Sesar, ali nastavlja:

“Treba biti iskren, kada se igra protiv evroligaške ekipe, postoji i malo straha među igračima. Kako je prvo poluvreme počelo da odmiče i pogotovo u trećoj deonici počeli smo da verujemo u to. Pronalazili smo rešenja kako da ih napadamo, ali i kako da se branimo. Pogledajte poslednju deonicu, završili smo je rezultatom 24:14, što je velika stvar za sve nas“.

Duško Ivanović je posle utakmice naglasio da je Cibona pokazala veći karakter i želju za pobedom...

“Zvezda se nije snašla ni na našu zonsku odbranu, a za pobedu u ovakvoj utakmici treba imati i sreće. Tu mislim pre svega na onaj pogodak Majcunića, dva šuta iz ugla, pa i jedan Radovčića, to nam je dalo krila. Čestitao sam momcima, ostao sam bez reči na to kako smo igrali, kako smo se borili i reagovali“.

Sesar tvrdi da se uoči utakmice nije znalo u kojem će sastavu istrčati na parket.

“Smajlagić je pod temperaturom, viroza je stigla Ljubičića koji je juče odradio trening, danas nije mogao. Bundović nije trenirao od finala Kupa, Kapusta je takođe imao problem sa leđima, primio je injekciju da bi igrao... Sastavilo nas sve. Posle razgovora sa fizioterapeutom, kada sam ga pitao da li će nas biti za utakmicu, on mi je rekao da danas probam nešto što niko nije i eto...“

Cibona je probala i – pobedila.

“Danas smo i probali sa Majcunićem na četiri, mada smo već igrali sa njim na toj poziciji. Danas sam ga ponovo aktivirao na toj poziciji i reagovao je dobro. Na kraju dana, zaslužili smo pobedu. Čestitam navijačima i publici koja je takođe pred kraj susreta počela da veruje u našu pobedu, zbog čega nam je davala sve veću podršku“.


tagovi

Josip SesarCibonaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara