Dalas Mur (MN press)
Dalas Mur (MN press)

Ubedljivi Partizan preko Trenta nastavlja trku za prvim mestom u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 22:08

Glavnicu posla crno-beli odradili u prve dve četvrtine

Bez čak četvorice igrača je morao Partizan na Trento - Avramovića, Zagorca, Dangubića i Miletića. Ipak to se nije primetilo u igri crno-belih koji su nastavili uspešan niz u 2022. godini. Posle dva jadranska trijumfa nad Zadrom i Splitom, upisali su i rutinsku pobedu (97:65) i tako nastavili trku za prvim mestom u grupi A Evrokupa.

Od samog starta su Beograđani pojasnili italijanskom timu ko je gazda na terenu. Dok su Panter, Mur i Smailagić rutinski punili koš rivala, crno-bela odbrana je gotovo perfektno funkcionisala. Dugo je gostima trebalo da vežu dva uspešna napada, tek negde u smiraj druge deonice, dok je ekipa Željka Obradovića ofanzivne zadatke veoma lako rešavala. Spoljna linija je bila sigurna, a sa mirnom rukom sa poludistance i distance, crno-beli su lakše osvajali i reket.

Izabrane vesti

Pomenutoj trojci nešto kasnije se priključio i Madar, pa je u jednom trenutku na semaforu zasvetlelo 38:10. Tek tad je Partizan bio nešto opušteniji i dozvolio je Italijanima da nanižu šest poena. Ali to je bio signal za Obradovića da u igru vrati Pantera i Mura koji su crno-bele odveli na odmor sa komotnih 52:30.

Bili su crno-beli na granici od 30 poena prednosti u trećoj četvrtini. Mur i Panter su diktirali sličan ritam kao u prvih 20 minuta. Ali Trento nije još hteo skroz da spusti gard. Nešto kasnije je Mezanote sa dve uzastopne trojke (64:45) prinudio Obradovića da traži tajm-aut. Nije tada hteo šut domaćina, ali se Lesor svojski trudio da pokupi promašaje saigrača i da amortizuje udar Trenta koji je dobio ovaj period igre. Ipak srpski tim je i dalje imao priličnu zalihu pred ulazak u poslednjih deset minuta (74:53).

Dovoljno da trener domaćina uvede u igru mladu petorku: Madara, Trifunovića, Glasa, Smailagića (nešto kasnije ga zamenio Ledej) i Koprivicu. Jeste bilo određenih grešaka, što je i svojstveno njihovim godinama, ali pomenuti kvintet ne samo da je čuvao prednost već je i podigao na 90:59 tri minuta pre kraja, pa su crno-beli mogli polako da usmere misli ka sledećim izazovima.




PARTIZAN - TRENTO 97:65

(27:8, 25:22, 22:23, 23:12)

Dvorana: Štark arena. Gledalaca: 5.151. Sudije: Koromilas, Dragojević, Čiči.

PARTIZAN: Kuruc 2, Panter 17, Ledej 2, Koprivica 7 (9sk, 4bl), Smailagić 10 (7sk), Mur 17, Glas 7, Lesor 7, Trifunović 10, Madar 18.

TRENTO: Vilijams 11, Konti 4, Morina, Foraj 6, Flakadori 13, Mezanote 15, Delana 2, Ladurner, Kerolajn 14.

EVROKUP, GRUPA A - 9. KOLO

Hamburg - Turk telekom 94:74

/Homesli 29 - Klemons 14/

Lijetkabelis - Metropoliten 96:89

/Giedratis 25 - Halilović 19/

Partizan Trento 97:65

/ Madar 18 - Mezanote 15/

Huventud - Lokomotiva (u toku)

Andora - Slask (odloženo)






tagovi

KK PartizanEvrokupKK Trento

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara