Više nema izgovora, pobeda ili...

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.04.18. | 08:31

Sve je na talonu - i titula i Evroliga i budućnost kluba...

Crvena zvezda je na kolenima. Imala je sinoć šansu da dobije. Izgubila je. Dva šuta za pobedu u poslednjem napadu… Budućnost vodi 2:1 i na pobedu je od jadranskog trona i preotimanja Evrolige Beograđanima. Psihološka prednost verovatno je strani Podgoričana, ali isto tako i teg zvani “poslednji korak do sna ume da bude najteži”. 

Izabrane vesti

U takvoj je situaciji Crvena zvezda pred četvrti meč finalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Plavi su juče zadali jedan od najvažnijih udaraca, sada nam ostaje da vidimo imaju li snage crveno-beli da uzvrate istom merom. Ukoliko se srpski šampion kojim slučajem izvuče večeras, dobija još jednu šansu koju posle toga ni u ludilu ne bi smeo da propusti. 

Zvezda večeras u Morači igra na sve ili ništa...

Beograđani su sinoć odigrali možda i najbolji meč u finalnoj seriji. Imali visoke procente šuta. Džejms Feldin je proradio i dao 19 poena. Alen Omić je igrao odlično pod košem i donosio poene iz reketa. Zvezda je imala bolji procenat ukupno gledano (52:46 odsto), bolji šut za dva poena (64:55), bolji šut za tri poena (33:27), slabije je, doduše, šutirala slobodna bacanja (45:75), imala više skokova (29:25), imala više asistencija (18:14), više ukradenih lopti (9:6) i bila izjednačena s protivnikom u izgubljenim loptama (10:10).

I opet - izgubila...

Na kraju, očigledno je prevagu doneo aspekat koji ne može da se meri statistikom, već nekim drugim mernim jedinicama.

Nikakve naknadne pameti tu sada nema. Niti može da se “rodi”. Feldin je imao šut za pobedu, Lesor je imao šut za pobedu odmah potom, obojica su promašili. Kao stranci dovedeni su da to pogode, plaćeni su da naprave razliku. Nisu uspeli. Nije sve izgubljeno, ali je pitanje da li Crvena zvezda može da se vrati posle ovako teškog poraza.

Zvezda zna da bi večeras pobedom ne samo poput Super Marija obezbedila novi život, s onom pečurkom, već da bi prešla u prednost, jer bi o pobedniku serije odlučivala u svom Pioniru. Ipak, zna to i Budućnost. Zato je Nikola Ivanović rekao sinoć (da parafraziramo): “Moramo da dobijemo u Morači, nećemo da se vraćamo u Pionir, tamo su nam male šanse”.

To znaju u Budućnosti. To zna Zvezda.

Ipak, postoje neke stvari koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu i sigurno mogu da brinu pristalice crveno-belih pred ovaj četvrti meč. Možemo da ređamo ovde imena igrača koji su podbacili, ima ih mnogo, ne samo kada je u pitanju prošla utakmica, već cela serija, ali kada se ekipa nalazi u ovakvom problem jasno je da niko nije odigrao kako treba. Da jesu, Zvezda bi dobila. Čak je Feldin bio tragičar, a dao je 19 poena. Moraće Zvezda večeras suštinski da promeni pristup da bi se iščupala iz živog blata koje je vuče nadole.

Situacija je prosta: Budućnost pobedom dobija zvanje prvaka ABA lige i učešće u Evroligi naredne sezone. Zvezda se pobedom rađa ponovo kao ptica Feniks i vraća seriju u Beograd, gde će biti veliki favorit.

Više nema odlaganja. Više nema izgovora.

Pobeda ili...

Foto: MN Press


tagovi

Jadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara