Foto: twitter.com/unicsbasket
Foto: twitter.com/unicsbasket

Voroncevič se vratio na najveću scenu: Iskusni ruski košarkaš pojačao Uniks

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 00:26

Posle jedne sezone u dresu Nižnjeg Novgoroda 33-godišnji krilni centar ponovo u Evroligi

Napustio je minulog leta Andrej Voroncevič redove moskovskog CSKA posle 14 godina i karijeru nastavio u Nižnjem. Posle jedne sezone vraća se u Evroligu, ovoga puta će nositi dres Uniksa. Kako je ozvaničeno, 33-godišnji košarkaš je parafirao dvogodišnju saradnju (1+1) sa klubom iz Kazanja.

Tako će zaigrati za četvrti klub u karijeri. Počeo ju je u dresu Lokomotive iz Novosibirska, da bi posle dve godine stigao u Armiju. Sa CSKA je tri puta osvojao Evroligu, sedam puta je bio šampion Rusije, a u čak osam navrata je osvajao titulu u VTB ligi.

Izabrane vesti

Sa Nižnjim je igrao Ligu šampiona, gde je u proseku beležio 14,5 poena i 6,8 skokova po nastupu, dok je u VTB ligi prosečno upisivao 10,5 poena i 5,7 skokova pod vođstvom Zorana Lukića. Nema sumnje da će sa svojim iskustvom predstavljati vredno pojačanje za ekipu Velimira Perasovića.

Uniks je danas predstavio još jedno domaće pojačanje, takođe iz redova Nižnjeg Novgoroda. U pitanju je odlični šuter Artem Komolov, koji je poput Voronceviča takođe potpisao dvogodišnju saradnju, po formuli "1+1" (posle prve sezone klub ima mogućnost da ga zadrži na još jednu).

Ovaj 28-godišnji košarkaš je minule četiri godine proveo u dresu Nižnjeg, a u sezoni za nama je prosečno beležio 11,2 poena u Ligi šampiona i 11,6 u regionalnoj VTB ligi.

Uniks je tako dosad doveo trojicu ruskih igrača, kako je pre Voronceviča i Komolva u Kazanj stigao i Vjačeslav Zajcev iz Himkija (takođe 1+1 ugovor). Saradnju sa klubom su produžili Džon Braun, Ajzea Kejnan i Georgi Žbanov.



tagovi

Andrej VoroncevičUNIKS KazanjNižnji Novgorod

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara