Marko Ljubičić (FOTO: ABA 2)
Marko Ljubičić (FOTO: ABA 2)

Voša gazi ka ABA ligi, ostale još dve prepreke

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 18:46

Eliminisana Sutjeska

Nakon pobede u Nikšiću pre sedam dana, košarkaši Vojvodine su danas i na svom parketu bili bolji od Sutjeske i plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA 2 lige. Tamo ih čeka još jedna crnogorska prepreka, ekipa Podgorice.

Voša je u revanšu u Spensu opravdala ulogu favorita i bez problema po drugi put skinula skalp Nikšićanima- 81:70.

Izabrane vesti

Sve je bilo jasno već posle prvog poluvremena u kojem je Vojvodina primila samo 23 poena, a dala 48. Veliku prednost je zadržala do kraja meča iako su Nikšićani pokušali da odgovore serijom u trećoj četvrtini kada su smanjili zaostatak na 10 poena razlike. Pogodili su tada tri od četiri trojke, dok je domaće potpuno stao šut i promašili su svih šest pokušaja za tri poena. Ali, razigrao se tada iskusni Marko Ljubičić, pogodio neke bitne poene i vratio Novosađane na bezbednu distancu da bi Uroš Banjac u poslednjem kvartalu serijom poena rešio utakmicu.

Najefikasniji u timu Vojvodine je bio Džered Kaningem sa 20 poena dok je Banjac ubacio 12. Na drugoj strani je najefikasniji bio Radosav Spasojević sa 13 poena.

Vojvodinu u polufinalu očekuje dvoboj sa Podgoricom koja je sa 2:0 u seriji bila bolja od Zlatibora. U drugo polufinale se još ranije plasirao subotički Spartak koji je sa 2:0 u seriji eliminisao Helios Domžale i čeka pobednika duela između Širokog i MZT-a.

Polufinalne serije počinju naredne nedelje, a samo pobednik takmičenja će osigurati plasman u ABA ligu iz koje ove sezone ne ispada niko i sledeće sezone će se proširiti na 16 učesnika posle ulaska Dubaija.


 



tagovi

KK VojvodinaABA 2 ligaKK Sutjeska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara