Aleksej Šved (©fiba.basketball)
Aleksej Šved (©fiba.basketball)

Zvezda pregovara sa Aleksejem Švedom

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 22:17

Iskusni košarkaš nedavno napustio moskovski CSKA

Istakli su iz Crvene zvezde da žele dodatno da ojačaju konkurenciju na bekovskim pozicijama ovog leta, a Telegraf prenosi da je klub sa Malog Kalemegdana u pregovorima sa iskusnim ruskim košarkašem Aleksejem Švedom (34).

Navodno dve strane već neko vreme razgovaraju, mada se ističe i da bi bivši košarkaš moskovskog CSKA mogao da se okrene angažmanu u Kini, pa čak i da prihvati unosniju ponudu drugog evroligaša.

Izabrane vesti

Ono što je poznato, to je da se Šved rastao sa CSKA početkom avgusta, kao i da je pričao da ima ponude iz Evrolige i Kine. Konkretno se pominjao Olimpijakos.

Takođe se pisalo u Rusiji da je u pregovorima sa Šandong Haj Spid Kirinom iz kineske CBA lige, ali već neko vreme nema opipljivih informacija o njegovoj sudbini.

Šved je tokom 17-godišnje karijere imao priliku da sarađuje i sa trenerom Crvene zvezde Duškom Ivanovićem, a putevi su im se ukrstili tokom sezone 2016/17 u Himkiju.

Ovaj 34-godišnji ruski košarkaš je karijeru počeo u CSKA, potom proveo tri godine u NBA, nastupajući za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork Nikse, pre nego što se vratio evropskoj košarci kao košarkaš Himkija. Proveo je šest godina u Podmoskovlju, pre nego što se ponovo pridružio Armejcima 2021.

Iza sebe ima titulu Evrolige iz 2008. sa CSKA, dva puta je bio najbolji strelac elitnog takmičenja kao član Himkija, a 2017. je bio i najefikasniji igrač Evrobasketa. Dva puta je osvojio VTB ligu tokom prvog mandata u Moskvi.

Početkom maja je i pretrpeo napad u jednom moskovskom restoranu, kada je zadobio tešku povredu glave, ali se oporavio i spreman je za novi izazov u karijeri.


tagovi

Aleksej ŠvedKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara