Fakundo Kampaco (©MN Press)
Fakundo Kampaco (©MN Press)

Kampaco: Umoran sam i tužan, pustite me da igram

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 23:52

Argentinac se oglasio na društvenim mrežama posle pobede nad Valensijom

Goreo je od želje Fakundo Kampaco da pomogne saigračima u Valensiji, ali nije mogao da učestvuje u trijumfu nad španskim timom u Fonteti zbog zabrane Evrolige. Saigrači su mu poslali poruku podrške pred početak susreta, pošto su na posebno dizajrniranim majicama nosili natpis "Free Facu".

Argentinac se posle velike pobede oglasio na društvenim mrežama i poslao apel elitnom takmičenju da mu dozvoli da igra.

Izabrane vesti

"Umoran sam i tužan zbog čitave ove situacije. Sve što tražim je da me pustite da igram, molim vas", napisao je Kampaco i u objavi označio Evroligu.

Podsetimo, Evroliga je Crvenoj zvezdi privremeno zabranila registrovanje novih igrača i trenera 1. decembra, ali je početkom januara novim rešenjem produžila zabranu do 28. februara. Fakundo Kampaco tako nije imao priliku da debituje u crveno-belom dresu na evrosceni, dok je u ABA ligi upisao dva nastupa protiv Splita i Borac Mozzarta.

Argentinac je kao i na prethodnom gostovanju u Pireju, bio sa ekipom u Valensiji, ali je čitavm meč ispratio u civilu sa mesta kraj klupe.

Zvezda je najavila borbu za obaranje kazne, a istakla je i da očekuje reakciju iz vrha Evrolige. Po pitanju Kampaca oglasila i Unija igrača Evrolige, kao i menadžerska agencija koja zastupa Argentinca, a svoj komentar je dao i predsednik elitnog takmičenja Dejan Bodiroga.



tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara